Galopo (Foto: AFP)
Galopo (Foto: AFP)

Perfektnoj seriji došao je kraj: Pajero namestio prvi poraz Tukumana pa pocrveneo

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 04:49

Banfild slavio u prvom kolu šampionske staze Kupa Dijega Maradone protiv Giganta sa severa – 2:0

Jedini perfektan u uvodnoj fazi Kupa Dijega Maradone. Atletiko Tukuman se sa šest pobeda iz isto toliko mečeva, pride kao najefikasniji tim, plasirao u šampionsku stazu takmičenja i profilisao kao potencijalno iznenađenje u Argentini. Međutim, već u prvom kolu naredne faze se sapleo. Seriji je došao kraj. Prekinuo je Banfild koji ga je bez većih problema savladao u Tukumanu – 2:0 (2:0).

Ruku na srce ne može se trijumf popularne Bušilice svesti pod veliko iznenađenje. Jer tim Havijera Sanginetija je prethodnu fazu završio kao drugi, iza River Plejta od kojeg je pretrpeo jedini poraz u sezoni.

Izabrane vesti

Sve je na stadionu Hoze Fijero bilo gotovo u nešto više od pola sata igre. Preciznije u 22 minuta, koliki je bio vremenski razmak između dva postignuta gola gostujuće ekipe. Prvi u 14. iz kornera, drugi u 36. posle dobro organizovane kontre, oba potekla od Martina Pajera, 22-godišnjeg argentinskog veziste. Plejmejker Banfilda do večeras je delio prvo mesto po broju asistencija sa još trojicom fudbalera, sa nove dve je usamljen na vrhu.

Međutim, senku na odličnu partiju Pajero je bacio direktnim crvenim kartonom početkom drugog poluvremena. Povukao je vezista gostiju novu kontru kada mu se na sredini terena na leđa nakačio Giljermo Ortiz. Pajero je pobesneo, ishitreno odreagovao, odgurnuo pa potom i udario Ortiza, poslavši ga na zemlju, zbog čega je zaradio isključenje.

Usledila je inicijativa Tukumana, rezervista Eredija je pripretio glavom u dva navrata, ali su nade domaćina da može da izbegne prvi poraz u sezoni ugašene kada je Marselo Ortiz zbog preoštrog starta pocrveneo.

KUP DIJEGA MARADONE, ŠAMPIONSKA STAZA - 1. KOLO

Grupa B

Petak

Kolon Santa Fe - Himnasija La Plata 0:2 (0:1)

Subota

San Lorenco - Taljeres Kordoba 0:2 (0:1)

Ponedeljak

Atletiko Tukuman - Banfild 0:2 (0:2)



tagovi

Liga kup ArgentineBanfildAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara