Radost Djuzberi Hola i saigrača (©Reuters)
Radost Djuzberi Hola i saigrača (©Reuters)

Pepovog učenika spasli prečka i praćka Djuzberi Hola: Dečko iz kraja režirao preokret Lestera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 15:26

Koventri na King Pauer stadionu ispustio pobedu

Filmska priča i titula uljuljkali su Lester, prestao je da ulaže, a kada je to i činio – pravio je promašaje. I zbog toga je ispaštao. Platio je ceh, loše odluke prvo su došle glave Brendanu Rodžersu, koji je dobio otkaz, ali ni smena dugogodišnjeg trenera nije pomogla timu sa King Pauer stadionu da izbegne selidbu u Čempionšip. Tu je gde je zbog loše transfer-politike, ali ekipa se umnogome i nije promenila, i to je razlog zašto je “već viđen” povratnik u Premijer ligu.

Koliko god da je za Premijer ligu imala “rupa” i bila pomalo dotrajala, za Čempionšip je druga dimenzija. Enco Mareska, učenik Pepa Gvardiole, ima kvalitetne pojedince, igrače sposobne jednim potezom da reše utakmicu i izmisle bodove. Nema više lucidnog Džejmsa Mediosna, ali čini se da je Lester na otvaranju Čempionšipa dobio novog vođu u liku i delu Kiernana Djuzberija Hola, dečka iz kraja koji je živeo u senci engleskog reprezentativca – 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Kiernan Djuzberi Hol je dobijao šansu na kašičicu, živeo je u senci Džejmsa Medisona i ostatka veznog reda dok je Lester obitavao u Premijer ligi, ali i u Čempionšipu mogao da bude među glavnim igračima. Ako ne i prva violina tima koji je proglašen prvim favoritom za povratak u ostrvsku elitu. Pokazao je to već na pemijeri, spasao je ekipu, nabacio osmeh na lice Enca Mareske i režirao preokret na King Pauer stadionu.

Miran je bio Lester i u trenucima kada je gubio, nije ga obeshrabrilo loše branjenje prekida, niti unelo paniku. Pokazivao je u toj situaciji Džejmi Vardi da će lopta ići na Elisa Simsa, međutim, umesto korpulentnog centarfora Koventrija umakao im je Kajl Mekfadzen. Vinuo se u vazduh na prvoj stativi i zakucao loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Ostali su smireni domaći igrači, strpljivo su gradili akcije, forsirali napade preko prodornog Stefija Mavididija. Iz jednog takvog su profitirali. Probio je po levom boku, prosledio loptu u sredinu, Prat centrirao posle promene strane, a vezista Kiernan Djuzberi Hol se poklonio. Gol pogledajte OVDE. Poravnao je rezultat, nastavio da vrši pritisak i u dve situacije malo je nedostajalo da udarcem sa distance zatrese mrežu. Kod treće se nije odlučio da puca, razmenio je pas sa Stefijem Mavididijem i levom nogom pogodio suprotan ugao. Gol pogledajte OVDE.

Proradila je praćka Djuzberi Hola, no neposredno pre gola umalo je Koventri nokautirao domaćina. Prečka je spasla Madsa Hermansona. Danski golman je prstima “liznuo” loptu, blago je skrenuo, a ona dobrano zatresla konstrukciju gola.

ČEMPIONŠIP - 1. KOLO

Petak

Šefild Venzdej - Sautempton 1:2 (0:1)

/Gregori 54 - Armstrong 8, Adams 87/

Subota

Blekburn – VBA 2:1 (2:0)

/Markandaj 20, Leonard 22 – Filips 50/

Bristol Siti – Preston 1:1 (0:0)

/Bel 47 – Kin 86/

Midlzbro – Milvol 0:1 (0:0)

/Ese 79/

Norič – Hal 2:1 (1:1)

/Rou 45+3, Ajda 90+6 – Delap 17/

Plimut – Hadersfild 3:1 (1:1)

/Vitaker 6, Mumba 73, Hardi 76 – Helik 45+6/

Stouk – Roteram 4:1 (3:0)

/Hever 5, Vidigal 45+3, 45+8, Braun 90 – Pelitije 46/

Svonsi – Birmingem 1:1 (0:1)

/Džates 76 – Dembele 45/

Votford – Kvins park rendžers 4:0 (4:0)

/Dele Baširu 1, Luza 20, Mateus Martins 38, Bajo 43/

Nedelja

Lester - Koventri 2:1 (0:0)

/Djuzberi Hol 77, 87 - Mekfadzen 47/

15.30: (1,48) Lids (4,30) Kardif (7,00)

18.00: (2,65) Sanderlend (3,25) Ipsvič (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipLesterKoventri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara