Pep kreće u veliko renoviranje Sitija: Za naslednika Davida Silve izabran - Džek Griliš

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.01.20. | 14:23

Traže se još štoperi, defanzivni vezista i napadač, planira se dovođenje petorice novih igrača

Pomirio se Pep Gvardiola sa sudbinom i da u trenutku kada ima čak 17 bodova zaostatka za Liverpulom nema više šta da traži u šampionskoj trci, a to praktično znači i da će se ubrzanim tempom nastaviti smena generacija koja je počela odlaskom kapitena Vensana Kompanija prošlog leta.

Ove zime nije realno očekivati da će Siti previše biti aktivan na tržištu pošto je letos utrošio gotovo 180.000.000 evra, ali zato će na leto ponovo biti mnogo dešavanja na severu Engleske. Među onima na koje će Sitijevi skauti voditi posebnu pažnju je i najbolji igrač Aston Vile - Džek Griliš. Iako je vest objavljena u britanskom tabloidu Metro, potpisnik redova Šon Kerns važi za jednog od cenjenijih novinara u svom poslu i njegova saznanja, sa sve vinjetom "ekskluzivno" glasi - Gvardiolina rekonstrukcija Sitija počinje sa dovođenjem Džeka Griliša

Izabrane vesti

Gvardiola je bio impresioniran Grilišem posle Sitijeve rutinske pobede nad Aston Vilom u oktobru (3:0), ali je tada Španac izjavio da je Vilin kapiten “preskup“ za Siti u tom momentu. Ono što se Pepu posebno svidelo kod Griliša jeste njegova lucidnost u momentima kada se na njega s loptom u nogama vrši pritisak i kako je lako izlazio na kraj u tim situacijama. To je ono što Gvardioli treba u novom timu, pogotovo s odlaskom Davida Silve koji je godinama bio dirigent Sitijeve igre.
“On je fantastičan, vrhunski igrač. Drago mi je što je ostao u timu i dok su bili u Čempionšipu i zajedno se vratili u Premijer ligu. On je talentovan fudbaler koji uvek nešto izmisli. Trenutno je preskup za nas“, izjavio je tada Gvardiola.

O ceni se zasad ne priča, ali jasno je da Aston Vila bez ponude od 60.000.000 evra neće ni sesti za pregovarački sto sa ljudima iz Sitija. Pogotovo jer se Griliš visoko kotira i među konkurencijom, pogotovo Mančester junajtedom i Totenhemom. Griliš je ove sezone postigao osam i namestio još šest golova u Premijer ligi, mada se Aston Vila grčevito bori za opstanak i trenutno je na samo bod iznad zone ispadanja. 

Podsetimo, Mančester Siti u narednih godinu ili dve mora da pronađe adekvatne zamene na nekoliko ključnih pozicija. David Silva će na kraju sezone napustiti Etihad posle tačno deset berićetnih godina, sve je veća potreba da se nađe zamena za Serhija Aguera bez koga napad Mančester Sitija sve češće nema potrebnu oštrinu iako je tu Gabrijel Žezus, dok Pep Gvardiola već dve godine neuspešno traga za naslednikom Fernandinja. To bi i dalje mogao da bude Rodri, za koga je Siti letos izdvojio čak 70.000.000 evra, ali se Španac dosad nije pokazao kao najbolje rešenje, pa prekaljeni Brazilac sve više mora da popunjava rupe u veznom redu i na štoperskim pozicijama. Osim toga, Gvardiola nikako ne uspeva da pogodi sa štoperima koje dovodi, jer je Džon Stouns upitnog kvaliteta, dok je Ajmerik Laport zbog teške povrede kolena i dalje van stroja.

Šuška se da bi Gvardiola na leto mogao da dobije veliki budžet za dovođenje igrača koji bi takođe mogao da bude dopunjen prodajom Leroja Sanea u Bajern. Iako u Minhenu odbijaju da govore o ovoj mogućnosti, bar do leta, Gvardiola je u poslednjih nekoliko sedmica već dva puta izjavio kako se o budućnosti nemačkog reprezentativca on ništa ne pita i da sve zavisi od igrača, njegovih zastupnika i Sitija. Takođe, sve se glasnije pominje i to da bi Žoao Kanselo mogao da se vrati u Italiju možda već ove zime, iako je letos nominalno plaćen 65.000.000 evra. 

Očekujte pakleno leto na Etihadu, možda sa sve Grilišom u centru događaja. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara