Nunes (© Reuters)
Nunes (© Reuters)

Pep Gvardiola traži vezistu za kog je pričao da je jedan od najboljih na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 11:51

Siti u finišu prelaznog roka pokušava da dovede Mateusa Nunesa

Prelazni rok još nije završen za Mančester Siti. Krenuli su Građani po još jedno pojačanje pre zatvaranja letnje pijace, uvereni da će proširiti kadar uzdrman povredom Kevina de Brujnea, zato traže odgovarajuću zamenu Belgijancu, sva je prilika odsutnom do kraja kaledarske godine.

Prva meta im je bio Lukas Paketa, ali kako su od Brazilca odustali usled nefudbalskih razloga okrenuli su se drugim rešenjima i pažnju usmerili na Mateusa Nunesa. Prema izveštajima iz Velike Britanije, čak su spremni da ponude više nego u prvi mah kad 54.000.000 evra nije bilo dovoljno da „oslobode“ Portugalca iz Vulverhemtona. Drugi predlog je isplativiji Vukovima, pošto je sa Etihada stigla ponuda vredna okruglo 60.000.000 evra i još 5.000.000 u vidu bonusa. Iako je centralni vezni jedan od najuticajnijih u ekipi Garija O’ Nila, ranije Đulena Lopetegija, očekuje se da Vulfsi ovo prihvate, a 25-godišnji fudbaler postane novajlija u ekipi Pepa Gvardiole, posle dolazaka štpera Joška Gvardiola, zadnjeg veznog Matea Kovačića i krilnog napadača Žeremija Dokua.

Izabrane vesti

I to ne samo da bi „zakrpio“ rupu nastalu povredom De Brujena i činjenicom da se Ilkaj Gundogan preselio u Barselonu. Gvardiola i ranije bio oduševljen mogućnostima momka rođenog u Rio de Žaneiru (do 12. godine živeo u Brazilu), a fudbalski obrazovanog u Sportingu, gde je dogurao do statusa reprezentativca Portugala.

Mateus Nunes je jedan od najboljih fudbalera današnjice“, govorio je Pep početkom 2022. kad je Siti eliminisao Sporting u osmini finala Lige šampiona.

Bio je to period kad je Nunes blistao u dresu Lavova, sezonu ranije zajedno sa Pedrom Gonsalvešom i Paljinjom (sada u Fulamu), vođen trenerskom rukom Rubena Amorima osvojio titulu posle 19 godina čekanja.

Ako bi se posao sa Vulverhemptonom izjalovio, Siti je spremio rezervnu opciju za kraj prelaznog roka. U pitanju je Ebereči Eze iz Kristal Palasa. Tu bi cena mogla da bude problem, jer na Selhurst parku cene Ezea čak 81.000.000 evra.


tagovi

Mančester SitiTransferiLetnji prelazni rok 2023Mateus NunjesPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara