Kopa Libertadores: Gol spoljnom Abile, Penjarol i Forlan videli petu Bizolija, Oskar Kardoso kao u Lisabonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.20. | 11:19

Stopostotan učinak brazilskih klubova

Još je rano za bilo kakve prognoze, ali sudeći po prvim utakmicama u Kopa Libertadores branilac trofeja Flamengo imaće najjaču konkurenciju u timovima iz svoje zemlje. Brazilski klubovi su izdominirali u sinoćnim mečevima najelitnijeg takmičenja u Južnoj Americi. Visoke ambicije potvrdili su Interenacional, Santos i Gremio... Boka Juniors je morala da se zadovolji remijem na gostovanju u Venecueli Karakasu.

Bilo je to pravo južnoameričko veče, neko bi rekao esencija fudbala, pošto smo videli nekoliko vanserijskih golova. Vrlo zanimiljiv i dinamičaan susret viđen je u Parani gde je Atletiko Paranense dočekao slavi urugvajski Penjarol. Goste sa klupe predvodi  legendarni Dijego Forlan. Mladi stručnjak je dfefanzivnom taktikom odolevao u Brazilu sve do 77. minuta. Tada je posle centaršuta Nikaa, sjajno reagovao Bisoli i petom pogodio mrežu Penjarola.

Izabrane vesti

Najlepši detalj večeri. Mada se sjajnim ostvarenjem može pohvaliti i napadač Boke Juniors Abila. On je na karakterističan način posle centašuta sa strane postavio nogu i spoljnim delom kopačke pogodio mrežu Karakasa. Predstavnik Venecuele je uspeo do kraja meča da izjednači.

Gremio je prošle sezone ispao u polufinalu. Tim iz Porto Alegrea je pokazao da i ove sezone cilja završnicu, možda i trofej koji mu je prošle godine izmakao posle brodoloma u polufinalu. Lako i ubedljivo Gremio je slavio na gostovanju protiv Amerike De Kali (2:0).

Mnogo više problema imao je Santos. Tim iz Sao Paola je bio na konopcima u Argentini. Difensa je vodila na poluvremenu, ali su Žobson i Žorž kreirali preokret.

Veliku posao obavio je paragvajski Libertad. Paragvajci su gostovali Independienteu u Medaljinu, zahvaljući sjajnoj partiji Oskara Kardosa. Nekadašnji napadač Benfike postigao je drugi gol na susretu i podsetio na slavne dane kada je rešetao u dresu lisabonskih Orlova. Na kraju je bilo 2:1 za Libertad.

 KOPA LIBERTADORES - UTORAK NA SREDU 

Internasional - Universidad Kataolika 3:0 (0:0)
Defensa - Santos 1:2 (1:0)
Atletiko - Penjarol 1:0 (0:0)
Amerika Kali - Gremio 0:2 (0:1)
Karakas - Boka Juniors 1:1 (0:1)
Independijente - Libertad 1:2 (0:2)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara