Bobi Klark na potpisu ugovora (©Red Bull Salzburg)
Bobi Klark na potpisu ugovora (©Red Bull Salzburg)

Pep ga tetošio, pa odveo sa Enfilda u Salcburg: Liverpulu za Bobija Klarka uzeo 11.800.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 12:34

I sačuvao procente od naredne prodaje, ali i ubacio klauzulu za pravo preče kupovine

Nije bio mali broj zagovornika teze da Pepijn Lijnders treba da zameni Jirgena Klopa, da je tokom sedam godina boravka na Enfildu dosta toga naučio i da bi bio idealna zamena, jer mu je bio desna ruka. Ipak, to se nije dogodilo, otišao je u Salcburg da samostalno radi, a umesto Nemca na klupu je seo Arne Slot.

Jedna era je završena, ali neke veze su neraskidive. Pep Lijnders je na Enfildu bio tu za mlade igrače, držao ih je kao malo vode na dlanu i tetošio, poznavao ih u dušu, i danas je jednog odveo sa Ostrva. Red Bul Salcburg je potpisao Bobija Klarka, saradnja je ozvaničena do 2029. godine, a Redsima je pripalo 11.800.000 evra.

Izabrane vesti

Prvi veliki posao Salcburga otkako šefuje Pep Lijnders je Bobi Klark. Istina, austrijski klub je angažovao ovoga leta Janisa Blasviča (1.000.000, pozajmica iz Lajpciga) i Takumu Kavamuru (1.500.000, Hirošima), ali ni izbliza nije potrošio novca koliko je na momka odraslog u Njukaslu, koji je igrački počeo da se formira u Liverpulu.

Bobi Klark je postao treći najveći ulazni transfer kluba iz Red Bul grupacije, više su koštali samo Lukas Duat (13.000.000, Sent Etjen) i Brenden Aronson (12.700.000, Filadelfija). Iza sebe ostavio je Erlinga Halanda, Strahinju Pavlovića, Oskara Gluha, Nou Okafora, Aleksu Terzića, Petra Ratkova

Liverpul je prodao momka koji je u sezoni 2022/2023 debitovao u Premijer ligi, ali se osigurao. Imaće 17,5 odsto od narednog transfera, ali je ubacio i pravo preče kupovine. Pomno će na Enfildu pratiti razvoj engleskog veziste podno Alpaa.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024LiverpulRed Bul SalcburgBobi Klark

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara