Pejovićevih šest penala u pet kola, a onda i asistencija za pobedu u Pančevu

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.10.24. | 18:00

Železničar završio mini ciklus između dve reprezentativne pauze bez ijednog boda – 1:2 protiv sjajne Mladosti

Poraz od Partizana bila je samo prolazna slabost u furioznoj seriji lučanske Mladosti, nastavljenoj ovog popodneva u Pančevu šestom pobedom u poslednjih sedam kola – 2:1 protiv domaćeg Železničara u 11. rundi Mozzart Bet Superlige. Velika kriza drma ekipu trenera Marka Savića, koja je mini ciklus između dve reprezentativne paiuze završila sa četiri uzastopna poraza, bez ijednog osvojenog boda.

Ako se ovako nastavi, golgeter Mozzart Bet Superlige za tekuću sezonu biće – Aleksandar Pejović. On to, zapravo, već i jeste, jer trenutno deli prvo mesto na listi strelaca sa Šerifom Endiajem, ali tako što je šest od svojih sedam golova postigao iz penala, i to sve u poslednjih pet kola. Zaista nesvakidašnji podatak dopunjen već u drugom minutu utakmice protiv Železničara u Pančevu, u prepoznatljivom stilu za iskusnog vezistu – jako i neodbranjivo po sredini gola.

Izabrane vesti

Dok se budu pitali šta to bi s koncentracijom, u Železničaru jedino neće stavljati znak pitanja ispred imena svog golmana Zorana Popovića. Nije tu samo reč o potpuno nepotrebnom prekršaju za najstrožu kaznu, nego i o tajmingu Milunovićevog starta nad Krsmanovićem – prošlo je bilo svega 56 sekundi od početka utakmice, ali i o završnici nekih akcija, poput one iz 22. minuta, kada se Eze i Mitrović nisu snašli pred golom Lučanaca.

I rešila bi Mladost mnogo ranije utakmicu da prekaljeni čuvar mreže nije skinuo čist zicer Ljubomircu u 37. minutu, kada je kao pobednik izašao iz klasične sitzacije jedan na jedan, a samo dva minuta kasnije Lazar Romanić pokazao je koliko je malo prostora potrebno rasnom napadaču. Do tada jedva vidljiv, dobio je upotrebljivu loptu u kaznenom prostoru gostiju, okrenuo Ćirkovića i upravo uz njegovu pomoć – lopta je na putu do mreže zakačila centralnog od trojice štopera Mladosti – prevario Stamenkovića.

Kako je samo „leglo“ Lučancima tako rano vođstvo, mada im se odmah nakon toga povredio i zbog toga igru napustio kapiten Tumbasević. Povukli su se u zonu, pomerali se prilično sinhronizovano u formaciji 5-3-2, ali pretili iz kontranapada, čak izveli četiri kornera više od domaćina, a domaćina je Popović spasio i u nadoknadi vremena, kada je nogom zaustavio loptu koju je ka svom golu uputio Sanogo.

Opravdala je Mladost epitet najiskusnije ekipe u ligi, znala je šta hoće i kako to da ostvari. Dominirao je Aleksandar Pejović, koji je u 52. minutu pokušao sa centra igrališta da iznenadi Popovića, a onda, šest minuta kasnije, svom ionako impozantnom učinku dopisao je asistenciju za novi pogodak tima iz Lučana. Prošle takmičarske godine Aleksandar Varjačić izabran je, kao ubedljivo najdominantniji desni spoljni u ligi, u tim sezone, ove je češće na klupi nego na terenu. Ali, dobio je danas šansu od trenera Lalatovića i našao se na pravom mestu da naleti na precizan Pejovićev centaršut i, u svom stilu, sa druge stative, glavom zakuca loptu u mrežu.

Kružili su domaći kao kiša oko Kragujevca, bez rešenja za disciplinovani blok čete Nenada Lalatovića. Mogao je Ćirković da obuče odelo potpunog tragičara kada je srušio Romanića u zoni šuta, ali je odlično izveden slobodan udarac Mitrovića odbranio Stamenković. Veliku priliku Železničar je imao u 86. minutu, tukao je Uroš Stojanović, ali nakon posstignutog pogotka i zabeležene asistencije, Aleksandar Pejović je i spasio jedan gol, izblokirao je udarac ispred gol-linije, tek da kompletira utisak apsolutnog heroja pobede koja Lučance učvršćuje na trećoj poziciji na tabeli.

ŽELEZNIČAR – MLADOST 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Pančevo. Stadion SC Mladost.

Sudija: Pavle Tomić (Beograd).

Žuti kartoni: Knežević, Jusif (Železničar), Žunić, Ćirković, Pejović (Mladost).

ŽELEZNIČAR (4-3-3): Popović 7 – Jusif 6, Milikić 6, Milunović 5,5, Konatar 5,5 (od 76. Stojanović 6,5) – Sanogo 5,5 (od 68. Grgić 5,5), Mitrović 6,5, Knežević 5,5 (od 59. Pirgić 5,5) – Jovanović 5,5 (od 59. Jevremović 6), Eze 5 (od 76. Lokosa), Romanić 6,5.

MLADOST (5-3-2): Stamenković 7 – Varjačić 7, Andrić 7, Ćirković 6, Leković 7, Joksimović 6,5 – Žunić 7, Pejović 8, Tumbasević (od 7. Bojić 6,5) – Ljubomirac 7 (od 90+3. Eze Frajdej), Krsmanović 7 (od 83. Ćirić).

Igrač utakmice: Alekdandar Pejović (Mladost) 8.


MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar Pejović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara