©MN Press
©MN Press

Pejović i Krsmanović poništili istorijski pogodak Ubljana: Jedinstvo i dalje bez bodova

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.08.24. | 22:06

Mladost posle preokreta ostavila Jedinstvo bez prvih bodova 2:1

Dobro raspoloženje u Dragačevu neće se pokvariti ni nakon večerašnje utakmice u Užicu, jer je ekipa Mladosti pokupila nove bodove u domaćem prvenstvu. Pre sedam dana pet minuta ih je delilo da prekinu niz Crvene zvezde bez poraza u Mozzart Bet Superligi, koji je na snazi od 2017. godine, a večeras su nakon bledog prvog poluvremena, uspeli da u drugih 45 minuta potpuno nadigraju goste iz Uba i dođu do preokreta vrednog tri boda - 2:1 (0:0).

Sa druge strane, Ubljani su uspeli da se upišu u eliti, ali ne i da dođu do prvih bodova. Nemanja Matić sasvim sigurno neće biti zadovoljan kako je njegova ekipa startovala u superligaškoj konkurenciji, jer su posle tri kola, bez bodova i gol razlikom 1:10.

Izabrane vesti

Jedino pozitivno na startu ove superligaške sezone za Jedinstvo, bilo je prvo poluvreme večeras na stadionu Radomir Antić. Pokazali su gosti da mogu da zaprete iz kontranapada, a upravo jednu takvu akciju rešio je Golubović kada je upisao prvi istorijski gol za Jedinstvo u najvišem rangu srpskog fudbala. Međutim, Mladost je u nastavku pokazala da će biti ozbiljan konkurent za plej-of ove sezone.

Starteg Ubljana Ivan Radovanović rešio je da umesto Vukašina Jovanovića, koji je u prva dva kola primio po četiri gola od beogradskih večitih, među stativama pruži šansu 24-godišnjem Miši Dubljaniću. Crnogorski golman ukazano poverenje nije opravdao, jer je svojom lošom intervencijom dozvolio da ekipa iz Dragačeva dođe do izjednačenja preko Aleksandra Pejovića u 52. minutu. Vrlo brzo je ekipa iz Lučana preko Krstanovića stigla i do potpunog preokreta. Debitanti u eliti se nisu predavali, ali su, pre svega inostrana pojačanja zakazala. Kristofersen se propisno obrukao, a ni Fereira nije ostavio bolji utisak.

Da visoki intenzitet nije uvek garant kvaliteta videli smo večeras u Užicu. Iako je bilo dosta prilika na obe strane i čak tri pogotka, nekako je utisak da je falilo fudbalske pismenosti. Nešto su bolje startovali fudbaleri iz Lučana, što se ogleda i u mnogobrojnim udarcima iz ugla. Imali su domaći stopostotnu šansu da povedu nakon 15 minuta igre, ali je nakon jednog ubacivanja prvo Endiaje promašio fudbal, nakon čega je lopta došla do Petra Bojića koji je sa tri metra zabeležio najveći promašaj dosadašnjeg dela Mozzart Bet Superlige. Kazna je stigla na drugoj strani, posle saradnje Miladinovića i Golubovića u 39. minutu.

Ne znamo šta je Dejan Joksimović rekao svojim izabranicima u svlačionici, ali je upalilo. Ruku na srce, mogli su Ubljani da povećaju vođstvo na samom startu drugog dela, ali se Stamenković iskupio za nešto lošiju intervenciju kod primljenog gola i zaustavio udarac Kristofersena iz izgledne pozicije. Nakon toga Mladost je počela da melje. Prvo je Aleksandar Pejović dao gol za izjednačenje, tako što je uz malo sreće matirao golmana gostiju. Da bi se onda, tek što su gosti krenuli sa centra, lopta ponovo našla u njihovoj mreži. Međutim, imalo je Jedinstvo više sreće nego pameti, jer se Jovan Ćirić vrhom kopačke našao u ofsajdu. Konačnih 2:1 postavio je Krsmanović pogotkom u 71. minutu na povratnu loptu Endiaje. Jedinstvo je pokušavalo na drugoj strani, ali lopta se od noge Julijana Kristofersena odbijala kao od martinele.

Na kraju ekipa iz Dragačeva dolazi do prvog trijumfa u sezoni, dok će Ub svoje morati da zaradi narednog vikenda protiv Želje.

MLADOST – JEDINSTVO UB 2:1 (0:0)

/Pejović 52, Krsmanović 71 - Golubović 39/

Užice

Stadion Radomir Antić

Sudija: Ivan Stamenković

Žuti kartoni: Sise, Radivojević (Jedinstvo), Tumbasević (Mladost)

Crveni karton: Pribaković (Mladost, van terena)

MLADOST (4-3-3): Stamenković 6 – Andrić 6,5, Joksimović 6,5, Ćirković 6, Udovičić 7 – Žunić 6 (od 45. Krsmanović 7), Pejović 6, Tumbasević 6 – Endiaje 6,5, Bojić (od 45. Frajdej 6), Ćirić 6 ( od 77. Alempijević).

JEDINSTVO (4-3-3): Dubljanić 5,5 – Radivojević 6, Sisej 5,5, Aćimović 6,5, Golubović 6,5 – Fereira 5,5 (od 64. Denić 5,5), Dimitrić 6, Miladinović 7 - Kristofersen 6, Milanović 6, Stojanović 5,5 ( od 73. Perez).

Igrač utakmice: Ognjen Krsmanović 7

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Aleksandar Pejović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara