Fernandinjo (©AFP)
Fernandinjo (©AFP)

Peh za Paranaense: Fernandinjo otvorio bolovanje

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 23:10

Nekadašnji vezista Mančester Sitija neće biti u konkurenciji za duel sa Vasko da Gamom (utorak, 02) u 24. kolu brazilske Serije A

Mnogo toga ove sezone u igri Atletiko Paranaensea se vrti oko iskusnog veziste Fernandinja. Bivši reprezentativac Brazila i dugogodišnji član Mančester Sitija je čovek koji unosi mirnoću u igru kluba iz Koritibe. Međutim, na veliku žalost Atletikovog trenera Martina Varinija 39-godišnji fudbaler se povredio i moraće da otvori bolovanje. To znači da će propustiti bitno gostovanje Vasko da Gami (utorak, 02) u 24. kolu brazilske Serije A.

Fernandinjo dugo već odoleva svojim poznim fudbalskim godinama i igra kao da je u punoj snazi. Možda njegov fizički nivo nije baš za evropske terene, ali u Južnoj Americi je klasa. Odigrao je za Atletiko Paranaense ove godine već 39 utakmica u svim takmičenjima, uz imponzantan učinak za defanzivnog vezistu od osam golova i sedam asistencija.

Izabrane vesti

Nema dileme da je uz kapitena Tijaga Elena najznačajniji igrač Paranaensea, oko kojeg se vrti mnogo toga. Za razliku od štopera sa trakom oko ruke Fernandinjo čak više utiče na samu igru, sve akcije kreću od njega. Zato, uostalom, i ima ovako veliku minutažu iako je 4. maja proslavio 39. rođendan.

Nažalost, toliki napor ostavlja posledice i u četvrtak je doživeo povredu primicača. Zbog toga je pre vremena morao da završi utakmicu sa Belgranom u osmini finala Kopa Sudamerikane, koju je njegov tim na kraju dobio sa 2:0 i izborio plasman u narednu fazu, u kojoj će opet igrati protiv Argentinaca (Rasing Klub).

02.00: (2,20) Vasko da Gama (3,35) Atletiko Paranaense (3,35)

Ispostavilo se da Fernandinjo mora na pauzu. Srećom, ne preterano dugu. Kroz dve nedelje ćemo ga verovatno ponovo videti na terenu.

No, njegovo odsustvo će probati da iskoristi Vasko da Gama, u direktnom okršaju za neku od pozicija koje sledeće sezone vode u Kopa Sudamerikanu. Paranaense je deveti na tabeli sa 29 poena iz 21 mečeva, Vasko 10. sa 28 bodova iz 22 utakmice. U Kopa Sudamerikanu će timovi koji zauzmu od 7. do 12. pozicije na kraju sezone, a 13-plasirani Gremio i 14. plasirani Bragantino su im veoma blizu, sa po 27 poena.

Paranaense se poslednjih nedelja potpuno posvetio dvomeču sa Belgranom i zapostavio je prvenstvo. Igrao je sa kombinovanim timom i otud nema nijednu pobedu u poslednja tri kola (remi sa Internasionalom (2:2) i porazi od Gremija (0:2) i Žuventuda (1:2)).

Vasko u tom istom periodu ima jednu pobedu i dva remija. U prvom njihovom okršaju ove sezone, 5. maja, Paranaense je kod kuće savladao Vasko sa 1:0. Fernandinjo je na toj utakmici odigrao svih 90 minuta i dobio je žuti karton.

BRAZIL 1 – 24. KOLO

Nedelja

Amerika Mineiro – Fluminense 0:2 (0:1)

/Serna 23, Arijas 59/

Baija – Botafogo 0:0

Krisijuma – Gremio 0:1 (0:0)

/Monsalve 86/

Fortaleza – Korintijans 1:0 (0:0)

/Pikaču 77/

Sao Paulo - Vitorija 2:1 (2:0)

/Vilijam 6, Erik 30 - Alerando 62 pen/

Internasional - Kruzeiro 1:0 (0:0)

/Bore 70/

Ponedeljak

Flamengo - Bragantino 2:1 (1:0)

/Majkl 16, Raul 59 ag - Mendez 57/

Utorak

02.00: (2,20) Vasko da Gama (3,35) Atletiko Paranaense (3,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1FernandinjoAtletiko ParanenseVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara