Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pedro kao Marez, dupli kontakt sa bele tačke i remi koji bi Flamengo mogao skupo da košta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 00:41

Rubro-negri propustili šansu da priđu lideru Sao Paulu na dva boda zaostatka

Mogao bi Flamengo skupo da košta remi mirnih mreža u Fortalezi protiv ekipe koja u poslednjih 12 utkmica ima samo jedan trijumf. Rubro-negri su imali ozbiljnu priliku da se petim uzastopnim prvenstvenim trijumfom približe lidderu Sao Paulu na samo dva boda zaostatka, a prilike poput ove večerašnje moraju da se koriste ako na umu imate osvajanje titule. Imao je velikan iz Rio de Žaneira penal u 42. mintu posle kojeg je sve moglo da bude drugačije, međutim nije ga iskoristio najbolji strelac Pedro - 0:0.

Na neki način sudbina je htela da Rožerio Seni ne bude koban za ekipu koju je predvodio od 2017. do 2019. godine. Otkako je nekadašnji legendarni čuvar mreže preuzeo klub sa Marakane, gledajući samo prvenstvene utakmice Flamengo je beležio skoro savršene rezultate. Posle remija sa Atletiko Gojanenseom u Senijevom prvenstvenom debiju, nanizao je četiri pobede, ali seriji je večeras došao kraj. I kada se na kraju prvenstva budu sumirali utisci, videćemo zaista kolika je težina večerašnjeg remija, odnosno da li će dva boda koja su morala biti upisana biti kljčna da se kruna ne nađe na glavi velikana iz Rija.

Izabrane vesti

Pedro sa 11 golova jeste glavna udarna igla branioca trofeja, ali njegovo proklizavanje prilikom izvođenja jedanaesterca u 42. minutu moglo bi skupo da košta čitavu ekipu. Lopta jeste ušla u gol, ali glavnom arbitru Trasiju nije promakao klučni detalj - 23-godišnjak je prilikom proklizavanja prvo nehotično zahvatio loptu levom, pa onda desnom nogom. Sećaju se ljubitelji Premijer Lige penala koji je maja 2017. godine izveo Rijad Marez protiv Mančester sitija. Pedrov jedanaesterac nije se mnogo razlikovao.

I umesto da razoruža rivala u finišu prvog dela, a onda ga u drugom lagano natera na konačnu kapitulaciju, ekipa Rožerija Senija nije imala snage za gol iz igre. Pokušavala je devet puta, samo jednom u okvir gola. A Sao Paulo koji upravo igra protiv Fluminensea na Marakani jedva čeka da unovči kiks jednog od glavnih konkurenata za šampionski naslov.

BRAZIL, SERIJA A - 27. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Koritiba 2:0 (0:0)

Fortaleza - Flamengo 0:0

Gojas - Sport Resife 1:0 (1:0)

Nedelja

Fluminense - Sao Paulo (u toku)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FortalezaFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara