(©Reuters)
(©Reuters)

Pedri odgovorio Krosu: Dešava se, to je fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 15:06

Gospodsko ophođenje dvojice igrača

Izašao je na teren protiv Španije Toni Kros agresivniji nego ikada i u prvih desetak minuta napravio dva veoma oštra starta nad igračima Crvene furije. Reklo bi se da je početak, ispostaviće se, poslednjeg meča u karijeri nemačkog maga, bio izvan svakih očekivanja za renome takvog igrača, koji nije poznat po gruboj igri.

Generalno gledano, odigrao je Kros dobar meč i vodio veliku bitku na sredini terena protiv Fabijana Ruiza i Rodrija, ali će sada već bivši fudbaler pamtiti utakmicu protiv njemu drage Španije sa kajanjem i gorkim ukusom u ustima.

Izabrane vesti

Uspeo je iskusni vezista da uradi ono što verovatno nije tokom čitave karijere - ili makar baš retko - a to je da povredi protivničkog igrača. Žrtva nenamernog, ali veoma jakog starta, bio je Pedri, koji je već posle osam minuta morao da napusti teren i ustupi mesto Daniju Olmu. "Osmica" Nemačke je u tom trenutku prošla bez javne opomene, kao i nekoliko minuta kasnije kada je vidno nagazio 16-godišnjeg Lamin Jamala, ali je mladi reprezentativac Španije, za razliku od saigrača, prošao bez drastičnih posledica. Kros je Pedrija lišio minimum mesec dana fudbala, te neće moći da pomogne svom timu u polufinalnom okršaju sa Francuskom i potencijalnom finalu.

Odmah po završetku utakmice Nemac se oglasio na društvenim mrežama, poručivši da nije imao nameru da povredi protivnika i da 21-godišnjem Pedriju želi brz oporavak. U ovoj poruci se prepoznaje pravi Toni Kros, igrač kog svi poštuju i kome se retko kada ima šta zameriti.

Da ne postoji zle krvi između prekaljenog Nemca i mladog Španca pokazuje i Pedrijev odgovor na društvenim mrežama.

"Hvala na poruci Toni. Ovo je fudbal i takve stvari se dešavaju. Tvoja karijera i tvoji rekordi ostaće zauvek zapisani", napisao je fudbaler Barselone.

Lepo je videti ljudskost i poštovanje koje su dvojica fudbalera pokazali jedan prema drugom. Takvi primeri uvek su potrebni.


tagovi

PedriToni KrosEURO 2024Barselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara