Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Pedeset sati posle Arsenala – Siti ponovo na terenu

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 15:53

Tim Pepa Gvardiole u trećoj rundi Liga kupa dočekuje Votford

Beše Inter, beše Arsenal, na red dođe i Votford. Sa njim i prilika za Pepa Gvardiolu da poštedi one što su izneli najveći teret u prethodnih mesec dana. Moraće jer utakmica treće runde Liga kupa (20.45) dolazi u nezgodno vreme, svega pedesetak sati nakon iscrpljujućeg okršaja sa najvećim rivalom u trci za titulu u kojem je izvesno do kraja sezone ostao bez najboljeg igrača – Rodrija.

Biće to četvrta utakmica za šampiona Engleske u razmaku od svega 11 dana, a ako mu je ikakvo olakšanje, mančesterski tim u tom periodu nije morao da putuje pošto je i Brentford i Inter i Arsenal ugostio na Etihadu, na kojem Votford sada već tradicionalno ne prolazi dobro.

Izabrane vesti

Naime, londonski klub je izgubio svaki od prethodnih devet mečeva na Etihadu, a u poslednja tri gostovanja Sitiju je i ponižen, budući da je primio zbirno 19 golova! Toliki debakl večeras se pak ne očekuje, jer engleski mediji najavljuju šarenolik sastav Pepa Gvardiole, sa nekoliko promena. Španski stručnjak pokušaće da sastavi startnu postavu osetno drugačiju od one koja je izašla na megdan Arsenalu, s tim da će mu odsustvo Kevina de Brujnea i teška Rodrijeva povreda zadatak učiniti izazovnim.

Kako bi mu olakšao posao, Siti je otkazao utakmicu mladog tima ovog utorka ne bi li omogućio Gvardioli da iz istog 'povuče' nekoliko mladih fudbalera. Pojedini od njih mogli bi čak i da debituju. Lokalni Mančester Ivning Njuz tako najavljuje mogućnost da se u timu nađu, možda i debituju štoper Džamaj Simpson Pusi (18), krilo Farid Alfa Rupreht (18) i desni bek Lakil Semjuel (18), a priliku bi mogli da dobiju još i kapiten U21 tima Niko O‘Rajli (19) odnosno Džejkob Rajt (19), dvojica vezista koji su već sakupili po koji minut tokom prošle sezone...

Ostatak startne postave činiće iskusniji igrači. Konkretno Stefan Ortega, Riko Luis, Mateus Nunes i Džejms Makati, koji su protiv Arsenala ostali na klupi, a u ozbiljnoj konkurenciji su i Džek Griliš, Fil Foden i Džon Stouns, koji su odigrali po dvadesetak minuta za vikend… Ne treba nikako isključiti mogućnost da zaigraju Ruben Dijas, Joško Gvardiol i Manuel Akandži, mada bi bilo suludo rizikovati sa bilo kojim od standardne trojice defanzivaca, posebno sa švajcarskim štoperom koji je odigrao svaki minut u aktuelnoj sezoni i za klub i za reprezentaciju.

Votford, dakle, ima čemu da se nada, mada mu šanse posle samo jednog osvojenog boda u tri septembarske utakmice vrlo male. Jedan momak će pak imati poseban motiv da se dokaže protiv Sitija večeras. Reč je o Tomu Dele Baširuu, 25-godišnjem vezisti koji je ponikao u akademiji Građana, ali je za prvi tim upisao samo jedan nastup, i to baš u Liga kupu protiv Lestera pre sedam godina.

"Odrastanje u Sitiju je bilo neverovatno iskustvo. Bio sam tamo od svoje šest do 18 godine i igrao fudbal sa toliko sjajnih fudbalera tokom boravka u akademiji. Takođe sam trenirao i igrao sa prvim timom, tako da je to bilo sjajno iskustvo. Oni su moj tim, odrastao sam navijajući za Siti i on je još uvek u mom srcu", prisetio se Dele Baširu perioda u Sitiju, a potom se dotakao i Pepa Gvardiole:"Bio je dobar mentor, dugujem mu mnogo i naučio me mnogim stvarima. Znao je uvek šta želi i ako mu to ne biste dali nije bio srećan. Mnogo sam naučio od njega, bilo je odlično trenirati sa njim."

NAJAVLJENI SASTAV MANČESTER SITIJA

MAN. SITI (4-3-3): Ortega – Semjuel, Stouns, Simpson Pusi, Luis – Rajt, O’Rajli, Makati – Nunes, Foden, Griliš

LIGA KUP ENGLESKE - 3. RUNDA

Utorak

20.45: (1,10) Man. Siti (9,00) Votford (16,00)

20.45: (6,50) Volsol (4,20) Lester (1,45)

20.45: (1,07) Čelsi (11,00) Berou (18,00)

21.00: (7,50) Vikomb (4,60) Aston Vila (1,37)

Sreda

20.45: (1,12) Arsenal (8,00) Bolton (16,00)

21.00: (1,40) Liverpul (4,40) Vest Hem (7,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester SitiLiga kup EngleskeKarabao kupvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara