Džonatan Dejvid (©AFP)
Džonatan Dejvid (©AFP)

Pažnja, pažnja! Ode Džonatan za 'dž'

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 12:28

Lil ostaje bez desetina miliona evra, Juventus i Inter već pustili pipke

Leni Joro, Amadu Onana, Sven Botman, Viktor Osimen, Nikola Pepe, Rafael Leao… Poduža je lista fudbalera čijim je prodajama Lil poslednjih godina punio kasu, a na nju je u jednom trenutku trebalo da se dopiše i Džonatan Dejvid. Međutim, umesto da klubu sa severa Francuske donese desetine miliona evra kanadski napadač ostaviće, kako stvari stoje, popularne Doge bez ijednog centa!

Upalila se lampica među najvećim klubovima, jer je prema informacijama Matea Moreta, jednog od pouzdanijih transfer gurua na tržištu, Dejvid odlučio da ne produži ugovor sa Lilom i po isteku istog narednog leta napusti klub bez obeštećenja. Na taj način francuski klub će ostati bez značajne svote novca o kojoj je maštao i možda ih već negde unapred i uračunao kada ga je pre nešto više od četiri godine doveo iz Genta.

Izabrane vesti

Dejvid je doveden kao zamena za Viktora Osimena, na kojem je Lil višestruko zaradio, a pritisak visokih očekivanja u klubu nisu ga slomila. U svakoj od prethodnih sezona u klubu 24-godišnji Kanađanin je ostvarivao dvocifren učinak pa već sada kraj svog imena ima 92 gola i 20 asistencija na 196 utakmica u svim takmičenjima.

Posle svake od tih sezona spekulisalo se o potencijalnom Dejvidovom odlasku u veći klub, ali je Lil uspevao da ih rastera cenom od 60 i više miliona evra i tako blokirao centarforu put ka ambicioznijoj sredini. Ali više neće moći, jer Kanađanin je odlučio da ne ulazi u pregovore o produžetku saradnje sa čelnicima kluba i napravi iskorak sledećeg leta.

I mada njegov dolazak ne bi iziskivao plaćanje obeštećenja, Moreto navodi da treba u obzir uzeti visoku platu koju će Dejvid zahtevati kao i menadžerske provizije. I pored toga, biće ovo odlična tržišta prilika za mnoge velike klubove, a prema tvrdnjama pomenutog novinara prvi su se među njima aktivirali Inter i Juventus. Barselona takođe pomno prati situaciju pošto se polako priprema za život posle Roberta Levandovskog, dok treći italijanski velikan, Milan, koji se ranije interesovao trenutno nije opcija. Očekuje se, naravno, i da se u priču uključe i premijerligaški klubovi.


tagovi

Džonatan DejvidLilZimski prelazni rok 2025JuventusInterBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara