Slavko Matić (©Starsport)
Slavko Matić (©Starsport)

Pazarci u prilici da se i matematički osiguraju: Bolji smo, ali ne volim veštak, tamo je sve kontra

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 09:46

"Video sam da je Mančester siti imao nešto preko 570 pasova, a mi oko 670, od čega skoro 600 tačnih. To je totalno drugačije od većine ekipa u Mozzart Bet Superligi", kaže trener pazarskog superligaša

Pazarci sigurno neće ispasti iz Mozzart Bet Superlige kao jedan od dva najslabija tima nakon 37 kola, a posle četvrte runde plej-auta mogli bi i teoretski da mimoiđu baraž za opstanak sa nekim od prvoligaša. Za to je potrebna popodnevna pobeda protiv IMT-a u prestonici (14.00, Arena Sport 1 Premium), kao i da Voždovac na istom terenu pet sati kasnije na pronađe načina da savlada ekipu pančevačkog Železničara.

Družina Slavka Matića otišla je na megdan popularnim Traktoristima osokoljena vezanim trijumfima nad Radnikom u Surdulici (4:1) i Javorom na Gradskom stadion (1:0), ali i sa deficitom u poslednjoj liniji zbog povrede kolena lišenoj standardnog štopera Emira Azemovića. Miljan Momčilović je "odležao" žute kartone, pa se zaoštrila konkurencija za najdefanzivniju poziciju u manevarskom rombu

Izabrane vesti

"Osim Azemovića, ostali su tu. Čisti smo po pitanju kartona. Novi Pazar nikad ne razmišlja da bude među najslabijima, nego među najboljima. To je ono što je fer i pošteno, mišljenje na koje se ima pravo. Mora, ipak, da se nešto i radi, a ne samo da se priča. Neophodno je da se radi i da se veruje u to što se radi. Što se utakmice protiv IMT-a tiče, znamo protiv koga igramo. Bolji smo od njih sigurno, samo je potrebno da to pokažemo tokom 90 minuta na terenu", kaže Matić za Mozzart Sport.

Maksimalnih šest bodova protiv Radnika i Javora skinuli su simpatizerima Plavih kamen sa srca.

"Uvek je lakše posle vezanih pobeda, ali ja nikakav pritisak ne osećam. Uvek uradim sve što je do mene i prepustim stvari Bogu da rešava. On odlučuje kad ćeš i šta da pogodiš. Pritisak ne postoji, to je samo način razmišljanja", veli šef struke Pazaraca.

IMT je bio neprelezna prepreka za njegove ovosezonske prethodnike Dragana Aničića u Novom Pazaru (3:4) i Sinišu Dobrašinovića u Zaplanjskoj (0:1).

"Pogledao sam IMT i prezentovao analizu mojim igračima. Znaju da promene sistem i formaciju. Verujem da ćemo anulirati dobre osobine rivala, a videli smo gde su najjači. Naravno, probaćemo da iskoristimo njihove slabosti. Gledamo da ih nateramo da se oni i ostali protivnici adaptiraju na nas, ali uvek imamo u vidu nama interesantne specifičnosti u igri suparnika", ne želi Matić previše da otkriva uoči predstojećeg vojevanja.

Jedan detalj nije po volji Obrenovčaninu – veštačka trava na Krovu.

"Ne volim je, tamo je sve kontra. Nisu prirodni uslovi za igru. Veštačka podloga ubrzava loptu, a trebalo bi da je uspori. To je samo jedan od faktora, tu su i povrede. Odradili smo trening na veštačkoj travi da bi se momci koliko-toliko prilagodili. Naravno da opet nećemo da koristimo nikakve alibija za bilo šta".

Ono što mu dodatno popravlja raspoloženje su neki statistički parametri prisutni u poslednjoj pobedi nad Javorom.

"Video sam da je Mančester siti imao malo preko 570 pasova, a mi sa preko 70 odsto poseda lopte oko 670, od čega skoro 600 tačnih. To je nešto totalno drugačije od većine ekipa u Mozzart Bet Superligi. Tako ćemo se uvek truditi da igramo, ali na veštačkoj travi moramo da budemo pametni i da ne gubimo lopte", završava priču Slavko Matić.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Fajed, Sise, Anan – Momčilović, Adešina, Srećković, Suma – Karaklajić, Ljajić.

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-aut

14.00: (2,15) IMT (3,35) Novi Pazar (3,15)

18.00: (4,70) Radnik (3,35) Javor (1,75)

18.00: (2,75) Spartak (2,80) Radnički Niš (2,80)

19.00: (2,45) Voždovac (3,25) Železničar (2,75)



tagovi

Slavko MatićFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara