Ivan Kostić (©MN Press)
Ivan Kostić (©MN Press)

Pazarci bez golmana: Kostić se pozdravio posle 20 dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 10:03

Sporazumni prekid saradnje dok traje odbrojavanje do početka Mozzart Bet Superlige,

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Ni pune tri sedmice nije potrajala ljubav Pazaraca i golmana Ivana Kostića, koji se krajem prošlog meseca priključio družini Nikole Trajkovića, a posle jednogodišnjeg učenja grčkog jezika u kiparskom Enosis Neonu iz Paralimnija i vremenski identičnog usavršavanja u Volosu.

Izabrane vesti

U samo 20 dana stigao je 28-godišnji čuvar mreže rodom iz Knjaževca da dođe u Novi Pazar, potpiše ugovor važeći za takmičarsku 2024/25, trenira sa ostatkom ekipe na Atletskom stadionu, odradi pripreme na Zlatiboru, pokaže delić opusa u tri kontrolna meča, vrati se na ušće Jošanice u Rašku, razduži opremu u osvit nove superligaške sezone i dobije papire natrag. Kostić će karijeru nastaviti u Lamiji, jednom od najprijatnijih iznenađenja Superlige Grčke u prethodnoj sezoni.

Po svemu sudeći, (za sada) nesuđenom povrataniku na srpsku fudbalsku scenu i projektovanom nasledniku odličnog Nikole Mirkovića (otišao u Čukarički) nije se svidela prva pazarska stanica, odnosno mesto na klupi za rezerve na startu Mozzart Bet Superlige. 

Kostić nije želeo da na početku borbe za prvenstvene bude alternativa starosedeocu Filipu Pajoviću, pa da postepeno ubeđuje šefa struke Trajkovića i trenera golmana Radosava Ćiricu da je idealno rešenje između stativa. S druge strane, čelnici Novog Pazara nisu hteli da sputavaju momka rešenog da ode, te se posegnulo za dobrim, starim sporazumnim raskidom.

Od tri pripremne utakmice u Užicu i na Zlatiboru, Kostić je od prvog minuta branio gol Pazaraca u porazu od ruskog Pari Nižnjeg Novgoroda (0:1), dok je šansu u drugom poluvremenu dobio u remiju sa APOEL-om iz Nikozije (2:2), takođe i u trijumfu nad Petrovcem (2:0).

Odlaskom bivšeg golmana lučanske Mladosti, surduličkog Radnika, Metalca iz Gornjeg Milanovca, pirotskog Radničkog i Timočanina iz Knjaževca, ostao je Pazar sa dvojicom kandidata za "jedinicu", od kojih je Pajović bez dileme prvi izbor za nedeljni duel sa subotičkim Spartakom na Atletskom stadionu (17.30, Arena Sport 1 Premium). Drugi je Nigerijac i doskorašnji omladinac Ađija Jakub


tagovi

transferiTransferi uživoLetnji prelazni rok 2024FK Novi PazarIvan Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara