Davor Berber (©Starsport)
Davor Berber (©Starsport)

Pazar čeka Čuku: Želimo i mi nešto da se pitamo oko njihove Evrope

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 15:40

Mada, politika kluba je da ove poslednje utakmice iskoristi za pružanje šansi mladim igračima

Rezultatski imperativ postoji, ali kod rivala. To je status Pazaraca uoči gostovanja Čukaričkom u petom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige (subota, 16.00 – Arena Sport 5). Isto važi i za narednu rundu, kada na Džaizkoin arenu stiže drugi srpski kandidat za kvalifikacione utakmice Lige šampiona Evrope – TSC, a pre spuštanja prvenstvene zavese na stadionu Crvene zvezde, koja će slaviti novu šampionsku titulu. 

Treneru Davoru Berberu i momcima u plavo-belim dresovima predstoji peti pokušaj za prvi gol i bod u premijernom pazarskom nastupu među najboljih osam. U prethodna četiri su podleteli ispod letvice. U stvari, nanizano je čak šest prestupa, ako se računa finiš osnovnog dela sezone i četvrtfinale Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Za ove prostore, Čukarički je dobar i organizovan klub. Desetak godina fenomenalno rade sa prvim timom i omladinskom školom. Kolega Dušan Kerkez odlično je upakovao ekipu, u kojoj su igrači kalibra Marka Docića ili Đorđa Ivanovića, te stranci predvođeni Muhamedom Badamosijem. Tu su i ostali. Imaćemo veliki problem. Jesmo u krizi, prevashodno se to osnosi na rezultate. Bez gola smo u plej-ofu. Pravio sam neku analizu i došao do saznanja da je Novi Pazar u prolećnom delu bio kompletan samo u startnoj pobedi nad TSC-om (2:1). Stalno neki problemi fizičke prirode, povrede i kartoni”, jada se Berber

Po slovu ugovora, Plavi će u prestonicu bez krila Bojice Nikčevića i od Brđana pozajmljenog Mitra Ergelaša. U kombinaciji nije ni povređeni defanzivac Vahid Zimonjić.

Još par mojih igrača je rovito. U pitanju su prvotimaci i priključeni omladinci. To su posledice prethodnih utakmica. Imamo svoje unutrašnje planove, gde je prioritet da se mladi pokažu i poprave akcije pred narednu sezonu. Naravno, motivisani smo da se suprotstavimo Čukaričkom, a i TSC-u. Želimo da se i mi nešto pitamo oko njihove Evrope. Izlazimo sa trenutno najjačim timom i obećavam da ćemo da budemo bolji nego na prethodnim utakmicama. Vidim to kroz treninge. Nakon izlaska iz povreda, momci sve više napreduju i bliže se svom maksimumu. Primer za to su Nenad Gavrić i Petar Đuričković protiv Partizana. Vraćaju nam se Miloš Mijić i Andrija Majdevac, iako ga muči nožni palac”, popravlja malo ton šef struke Novog Pazara.

Čukarički je treći u plej-aut grupi sa 68 bodova, koliko ima i TSC na drugom mestu, dok je Pazar već dugo šesti sa teško pomerljivim kontom 50.

Kad smo završili osnovni deo prvenstva i krenuli u plej-of, sigurno je da smo i usled povreda, kao i drugih neprijatnih situacija, zaostali za Vojvodinom u evropskoj trci. Ponavljam, politika kluba je da se veća šansa ukaže mlađima, koji nisu imali dovoljnu minutažu. Nadam se da ćemo u ove tri utakmice da prevaziđemo tu rezultatsku krizu, da otklonimo nedostatke i budemo sve bolji i bolji. Svi komentarišu da smo odustali, a nismo. Borimo se koliko možemo. Mislim da ćemo se pokazati već sutra protiv Čukaričkog pokazati u mnogo boljem svetlu i pogotovo kući protiv TSC-a”, najavljuje Berber bolje dane za Plave.

A tim boljim danima, barem koliko Pazarci, obradovali bi se beogradski crno-beli, koji u sopstvenim maštarijama o kvalifikacionoj fazi Lige šampiona iz prikrajka vrebaju propuste kolektiva sa Banovog brda i Bačke Topole. Berber je baš u Partizanu proveo kadetski i omladinski staž.

Dobro, videćemo... Mi smo tu da igramo pošteno, korektno do kraja i da probamo da pomrsimo račune onima što se bore za Evropu. Zato je fudbal zanimljiv. Ko se preda unapred, taj nije sportista”, stavlja Berber primedbu na čuvenu krilaticu da je važno učestvovati, a koja se pripisuje Pjeru de Kubertenu.

SUPERLIGA, 34. KOLO, PLEJ-OF

Subota

16.30: (1,38) Čukarički (4,70) Novi Pazar (8,50)

18.30: (1,35) Crvena zvezda (5,00) Vojvodina (9,00)

20.30: (1,22) TSC (6,50) Voždovac (13,0)

Nedelja

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Radnički 1923 (14,0)



tagovi

Davor BerberFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara