Strahinja Pavlović (Star Sport)
Strahinja Pavlović (Star Sport)

Pavlović: Danci su mi rekli da možemo da ih dobijemo

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 17:58

"Moraćemo fizički čvrsto protiv Hejlunda", poručuje srpski štoper

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Jedna od svetlijih tačaka Srbije u prve dve utakmice Evropskog prvenstva bio je Strahinja Pavlović, u triju sa Milošem Veljkovićem i Nikolom Milenkovićem. Jeste Srbija primila po gol na obe utakmice, ali nije dozvolila previše šansi rivalima, niti je defanzivna linija kakvim kiksevima usmerila na sebe negativan pubicitet.

Izabrane vesti

Takav kontinuitet štoperskog trija neophodan će biti Srbiji i sutra od 21.00 čak u odlučujućoj utakmici sa Danskom koja će, kao i prethodno Sloveniju i Englesku, Orlove izvesno napasti sa dvojicom špiceva – Rasmusom Hejlundom i Jonasom Vindom.

SPECIJAL: SRBIJA PROLAZI GRUPU SA DVA BODA - 35!

Premda je napadač Volfsburga sjajno namestio gol Kristijanu Eriksenu na premijeri, Hejlund je prilično nevidljiv u poslednje vreme kada obuče dres državnog tima. Iako golgeter Junajteda slovi za jednog od najperspektivnijih špiceva planete, nije zatresao mrežu na reprezentativnom nivou na šest vezanih utakmica.

"Nisam znao to. Smatram da je odličan fudbaler. Znam ga još od kad je igrao za Šturm. Može biti vrlo opasan. Moramo da odigramo fizički čvrsto protiv njega", rekao je Pavlović i sugerisao isti recept kao protiv Benija Šeška i Harija Kejna.

Ima Strahinja dvojicu danskih saigrača u Salcburgu, doduše nisu ni Mauric Kjergor, niti Mads Bistrup još debitovali za seniorsku selekciju. Ipak, proćaskali su krajem sezone o sudaru Danske i Srbije.

"Pričali smo o meču. Rekli su da možemo da dobijemo ovu utakmicu. To je sve što su rekli…"

SPECIJAL: SRBIJA PROLAZI GRUPU, A HRVATSKE ISPADA - 3,70

Nakon što se dan posle remija sa Slovenijom obratio naciji, Dragan Stojković je obelodanio da je nekoliko srpskih fudbalera kolabiralo tokom utakmice drugog kola. Jedan od njih bio je Pavlović.

"Sada je sve kako treba. Bilo je teško vreme i bilo mi je loše posle utakmice. Sada je sve okej i sve će biti super sutra."

Dva puta zaredom Srbiji se, uoči mečeva, putem video bima na Auf Šalke i minhenskoj areni javio Novak Đoković pokušavši da udahne Orlovima samopouzdanje. Nije upalilo.

"Iskreno, nisam imao priliku da porazgovaram sa Novakom. Svakako, mnogo nam znači njegova podrška jer Nole je najbolji teniser svih vremena."


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara