Evangelos Pavlidis (©Reuters)
Evangelos Pavlidis (©Reuters)

Pavlidis: Fudbal je posao, uvek ću ići tamo gde hoće da me plate više

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 14:04

Grčki fudbaler, od kojeg se očekuje da tokom leta napusti AZ Alkmar, podgrejao početak prelaznog roka

Evangelos Pavlidis, fudbaler koji bi ovog leta mogao da napravi jedan od najvećih transfera u Evropi, našao se u centru pažnje zbog intervjua koji je dao u jednom podkastu u Grčkoj. On je tom prilikom otvoreno pričao o tome koliko se fudbal poslednjih godina pretvorio u biznis, odnosno na koji način on razmišlja kada bira novi klub.

Ovaj 25-godišnji Grk je minule sezone bio najbolji strelac holandske Eredivizije. Na 34 utakmice u dresu AZ Alkmara postigao je 29 golova, čime je dokazao da je prerastao sredinu.

Izabrane vesti

Za Pavlidisove usluge je najviše zainteresovana Benfika, koja pokušava da pojača sastav posle neuspešne sezone, u kojoj nije uspela da osvoji titulu. Međutim, Holanđani su „zategli“ obeštećenje, prva ponuda lisabnoskih Orlova od 17.000.000 evra uz dodatna 2.000.000 kroz bonuse nije zadovoljila njihov apetit. Pregovori su u toku...

Pavlidis sve to podnosi mirno. Svestan je da leto tek treba da počne i da će transfer priče samo da se zahuhtavaju kako vreme prolazi. To je u moderno vreme postalo normalno.

Fudbal je postao biznis igra. Klubovi su kompanije, a fudbaleri njihov deo. Svako pokušava da se popravi u fudbalu, da postane poznat i da zaradi novac. Naposletku, fudbaleru je to samo posao“, kazao je Pavlidis.

Godinama unazad pojavljuje se sve više igrača sa milionima za bacanje. Prvo su kvalitetne fudbalere odvodili Kinezi, kasnije Amerikanci, potom i Katar i Saudijska Arabija. Nekadašnji napadač Bohuma i Vilema Drugog lično ne zamera nikome ko odabere te egzotičnije destinacije ispred najjačih evropskih liga. Jer, ne doživljava fudbal svako na isti način.

Svaki igrač ima neku svoju logiku i uverenja. On je taj koji sam bira šta će da uradi od svoje karijere. Mnogi igrači biraju put Saudijske Arabije, Katara ili Kine. Mislim da je to zato što žele da pomognu svojoj porodici, da imaju u finansijskom smislu bolji život. Važno je da i posle 35. godine imaju neku sigurnost“.


------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------


A kada bi neki manji klub pred Pavlidisa stavio veću cifru od Benfike? Da li bi imao šansu?

Svi ljudi rade da bi zaradili novac. Ne samo fudbaleri ili košarkaši. Svima nam je novac potreban da bismo preživeli. Ne možete da se bavite poslom samo radi zabave. Ponekad nam je potrebbno malo romantike zbog onih koji gledaju fudbal fanatično. Finansijski kriterijumi postoje, zato ne možemo da sudimo čoveku ili sportisti na osnovu njih. To bi mogao da bude prvi kriterijum kada birate posao, a možda i drugi, treći… Moj kriterijum je da, ako imam bolju ponudu, otići ću tamo gde će da me plate više“, iskren je grčki reprezentativac.



tagovi

Vangelis PavlidisAZ AlkmarBenfikaEredivizijaFudbalska reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara