Paulinjo (Rojters)
Paulinjo (Rojters)

Paulinjov kraj pred 45.000 gledalaca

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 09:19

Bivši igrač Barselone okačio kopačke o klin

Pre dve godine vratio se u Korintijans, klub u kojem se afirmisao i otišao u Evropu, sad je u istom Žoze Paulo Bezera Masijel Žunior, poznatiji kao - Paulinjo, rešio da stavi tačku na bogatu igračku karijeru. Kraj nije mogao da bude bolji, pred punom Arenom Korintijans. I to protiv Flamenga.

Izabrane vesti

"Ostavio sam veliko nasleđe. U poslednjoj utakmici u dresu Korintijansa na stadionu je bilo 45.000 gledalaca. Osetio sam da će to biti moj poslednji meč i da nema boljeg načina nego da se baš tako oprostim", rekao je Paulinjo.

Put momka iz Sao Paula nije bio lagan. Karijeru je počeo u trećeligašu Pao de Akusaru. Nije uspeo da se probije do prvog tima i morao je da ode prvo u Litvaniju gde je 2006. godine obukao dres Viljnusa, da bi samo godinu dana kasnije otišao u Poljsku i zaigrao za LKS iz Lođa.

Ključan momenat njegove karijere desio se 2010. kad je zaigrao za Korintijans. Odmah se ustalio u startnih jedanaest i bio značajan faktor u osvajanju titulu 2011, i Kopa Libertadoresa godinu dana kasnije. Od tada kreće strelovit uspon. Paulinjo je igrao za Totenhem, Barselonu, Guangdžou u vreme procvata kineskog fudbala, gde je 2019. bio drugi strelac lige sa 19 golova, uprkos tome što igra na poziciji zadnjeg veznog. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 56 mečeva i postigao 13 golova. Bio je deo tima Karioka koji je 2013. osvojio Kup konfederacija pobedom u finalu protiv Španije (3:0).


tagovi

PaulinjoKorintijansBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara