Patris Evra (©Reuters)
Patris Evra (©Reuters)

Patris Evra otvorio dušu: S 13 godina sam prodavao drogu, prosio i jeo big-mekove iz kanti za đubre

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 09:02

Legendarni francuski fudbaler zaista je prošao pakao

Svojevremeno je bio jedan od najboljih levih bekova na planeti, a sve što je uradio igrajući prvenstveno za Francusku i Mančester junajted dobija na dodatnom značaju ako se zna koliko su teški bili počeci Patrisa Evre. Već je govorio o tome da ga je profesor seksualno zlostavljao još dok je bio 13-godišnjak, ali je u novoj Bi-Bi-Sijevoj emisiji „Zamrzni strah“ otkrio još neke zapanjujuće podatke.

Izabrane vesti

Radio sam tri stvari pre no što sam počeo da igram fudbal. Prodavao sam drogu. I prosio novac ispred prodavnice“, rekao je Evra i ostavio u čudu druge prisutne u studiju.

Sve to sa 13 godina.

Prošenje je bilo uobičajeno. Nekad čak i u ponoć, kada bi bacali big-mekove, mi smo ih uzimali iz kanti za đubre“.

Zvuči možda preterano, ali nije bilo lako porodici kada je otac – bivši senegalski diplomata – napustio majku nakon što joj je napravio 24 dece?! Da, da, dobro ste pročitali: Patris Evra je imao 23 braće i sestara. Dvoje su u međuvremenu preminuli.

Kad je otac otišao nastao je haos“.

21.00: (1,40) Liverpul (4,90) Viljareal (9,00)

Srećom, Evra je bio talentovan i kako sam kaže: fudbal ga je spasao.

Kad sam imao 17 godina, putovali smo u Italiju. Sećam se da smo stigli, sedeli smo za ručkom i donosili su nam hranu. Otišao sam u sobu, bio sam u trenerci, nazvao sam majku i rekao: ’Mama, ovde je kao u raju, ljudi nam donose hranu. Imaš dve viljuške s jedne strane, dva noža s druge’. To je moja najlepša uspomena“.

I o tom seksualnom zlostavljanju...

To je imalo ogroman uticaj na moj život. Sramota te je samog sebe. Kada ne veruješ autoritetima, a to je ipak bio moj profesor, ne veruješ nikome“.

Kažete da je vama teško?


tagovi

Patris Evra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara