Matija Stjepanović protiv Šerifa (MN Press)
Matija Stjepanović protiv Šerifa (MN Press)

Partizanu stiglo pojačanje za napad na osminu finala

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 09:34

Crno-beli na stadionu u Humskoj (15 časova, TV Arena Premium 1) domaćini Bragi u UEFA Ligi mladih

Seniorski tim je dvaput uzastopno prezimio u Evropi, juniorski je to učinio premijerno. I ne planira da se zaustavi. Makar preko puta bila poznatija, ekipa iz jačeg prvenstva, koje je dalo čak sedam polufinalista u dosadašnjih devet izdanja UEFA Lige mladih. Sačekaće Partizan Bragu u jedinoj utakmici koja privlači pažnju fudbalske javnosti ove sedmice, pre početka Mozzart Bet Superlige Srbije.

U pitanju je duel baraža, vredan plasmana u osmini finala takmičenja u konkurenciji omladinaca, gde je ovdašnji fudbal dosad imao dva predstavnika. Brodarac je 2018. ispao od Mančester junajteda, a dve godine kasnije Crvena zvezda prošla Šerif i zakazala duel sa Mitjilandom, posle čega je morala da čestita Dancima. Crno-beli se nadaju da će Portuglaci biti u prilici da im stisnu ruku, iako je na njihovoj strani tradicija, koja pokazuje da su Benfika, Porto i Sporting igrali završnicu kolokvijalne Lige šampiona za mlade timove.

Izabrane vesti

Kad je novo izdanje počelo, u Humskoj su jasno stavilo do znanja da pucaju visoko. Čak su pojedini bilo hrabri u prognozama da bi i pehar mogli da osvoje, možda na osnovu zanosa stečenog što je jedan klub sa ovih prostora dobacio do finala (proletos, Hajduk iz Splita), ali kako god da se završi meč na stadionu poviše Autokomande (15 časova, TV Arena Premium 1), svi u taboru Parnog valjka ga tretiraju idealnom prilikom za promociju talenata.

Neki su već skrenuli pažnju, poput Matije Stjepanovića, startera u poslednjem večitom derbiju seniora, projektovanog za jednog od bonusa ekipe Igora Duljaja u napadu na titulu, ali će se danas „spustiti“ na tačku niže i pomoći vršnjacima u borbi za mesto u osmini finala.

Važno je da nam se Stjepanović priključio, kapiten ima ogroman značaj za prvi tim. Izabrali smo 14 igrača, imamo kvalitet, ali problem može da predstavlja što su četvorica (Roganović, Mirčetić, Petrović i Jovanović) bili na pripremama prvog tima i nemaju ritam treninga kao ostatak ekipe. Nisu imali ni previše minuta, za razliku od omladinaca Brage, koji su u prvenstvu igrali bez pauze. Bez obzira na sve, moramo da pokažemo sportsku drskost, što bi mogao da bude presudan faktor“, pojasnio je Nenad Stojaković, trener omladinaca Partizana.

Njegovi izabranici su dosad prošli dve prepreke. Najpre rumunsku Univerzitateu, potom moldavski Šerif, ali su oba puta bili u pitanju dvomeči. Sad je na programu samo jedna utakmica.

Možda to sad nama, kad nismo u najboljem stanju i takmičarskoj formi, više odgovara. U jednoj utakmici sve je moguće. Da se igra i revanš, pretpostavljam da bi se videla razlika u „tajmingu“ takmičenja“, dodaje za Sportski žurnal Vanja Radinović, direktor omladinske škole Partizana.

U njoj su ponosni što je tokom zime Mihajlo Ilić otišao u Bolonju, žale što minte u prvom timu nije dobio još jedan štoper, Andrej Popović (otisnuo se u Veronu), ali hvale Ognjena Ugrešića kao modernog centralnog veznog i očekuju dosta od oporavljenog napadača, Dušana Jovanovića, koji je, poput Stjepanovića, debitovao za prvi tim. I dao gol. A u UEFA Ligi mladih pogodio triput na isto toliko utakmica.

Možda će još jednom...


tagovi

Liga šampiona mladih timovaUEFA Liga mladihFK PartizanMatija Stjepanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara