Partizanu ponuđen Džejmi Vardi, a u klubu ni dinara...

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 23:28

Dragan Đurić pričao o nepoznatim detaljima od pre sedam godina...

Pažnju je na sebe skrenuo 2013. i 2014, rešetajući mreže u Čempionšipu i uvodeći Lester u Premijer ligu. Planetarno poznat postao je kao i cela generacija Lisica iz 2016. koja se okitila titulom prvaka Engleske. Trenutno je prvi strelac Premijeršipa i jedan od najboljih napadača Evrope. A pre samo sedam godina, kada niko nije znao za njega, dok je nosio dres petoligaša Flitvuda, mogao je da obuče dres Partizana?! Da, da, Džejmi Vardi!

Tako bar tvrdi nekadašnji predsednik crno-belih Dragan Đurić i celu priču potkrepljuje uvodeći u igru "glavnog glumca" - Avrama Granta.

Izabrane vesti

Đurić je u kraćem razgovoru za Informer govorio kako je bivši trener Parnog valjka imao na umu da angažuje Džejmija Vardija čim je imenovan na to mesto. Nažalost, iz opravdanih razloga do tog istorijskog transfera nije došlo...
"Odmah nam je rekao da dovedemo Vardija i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Mi nismo imali ni dinara, a kamoli milion evra da ga kupimo, koliko su Englezi tražili. Nismo imali čak ni generalnog sponzora... Nije bilo para kao što ih sada ima u Partizanu", počeo je Đurić, pa objasnio neke detalje: "Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio milion evra. I tad je Vardi bio paklen igrač. Iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dete, ali eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo".

Đurić otkriva da Vardi nije bio jedina Grantova želja iz Engleske...
"Imao je on spisak nekoliko imena, takođe iz niželigaša, ali to danas nisu poznati igrači. U pauzi između polusezona hteo je da dovede Francuza Frederika Pikiona, koji je bio slobodan. Sećam se samo šta je govorio za naše talente. Crvenim markerom je podvukao imena Lazara i Saše Markovića i rekao da su ti igrači suvo zlato Partizana", prisetio se Đurić.

A da je Partizan kojim slučajem tog leta 2012. imao 1.000.000 evra...
"Da smo imali te pare i doveli Vardija, sigurno bi nas svi kritikovali što smo dali toliki novac za nepoznatog igrača. Danas Partizan i Zvezda dovode raznorazne strance, daju tolike pare i nikom ništa", zaključio je Đurić.

Džejmi Vardi je u julu 2012. prešao iz Flitvuda u Lester za nešto više od 1.000.000 evra. Sada već ima 32 godine i njegovu čudesnu priču svi znaju. Ceo svet. Za Lester je postigao ukupno 118 golova, a prema Transfermaktu vredi 20.000.000 evra.

Foto: Reuters 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara