Partizanu podrška stiže i sa Kosova: Ako je Zvezda mogla da dobije Liverpul...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 13:40

Oko 20.000 mališana očekuje se večeras u Humskoj 1

Vreme je za dečju graju u Humskoj ulici. Partizan je predložio, UEFA se saglaisla, pa će i večeras, kao u prvom susretu sa Moldeom, na stadionu poviše Autokomande, ipak, biti gledalaca. I to najmlađih, jer je polaznicima osnovnih i škola fudbala, uzrasta do 14 godina, dozvoljeno da uživo prate pemijeru Partizana u Grupi L Lige Evrope.

Prema proceni odgovornih na Topčiderskom  brdu, očekuje se između 18.000 i 20.000 mališana na tribinama protiv AZ Alkmara. Naravno, oni će u pratnji svojih učitelja biti na stadionu, a interesantno je da će mnogima to biti prvi susret sa Beogradom, Partizanom, evropskom utakmicom. Otuda je razumljivo njihovo nestrpljenje da što pre stignu do Humske.

Izabrane vesti

Kolone autobusa krenule su iz svih krajeva države, a posebno dirljivo je saznanje da će tim Sava Miloševića bodriti deca sa teritorije Kosova i Metohije.
„Poziv Partizana Osnovna škola 'Vuk Karadžić' iz Zvečana je prihvatila sa velikim zadovoljstvom i na put je krenulo oko stotinak mališana u dva autobusa. Oni su se sa velikim oduševljenjem odazvali akciji da pomognu fudbalerima Partizana. Videli su da je atmosfera bila sjajna na prethodnoj utakmici i očekujemo da će ovog puta broj dece biti još veći i da će Partizan pobediti“, predočio je Mladen Perović, vođa puta iz Zvečana u izjavi za portal „Kosovo Online“.

Na put su krenuli i dečaci iz sela Banje, Suvo Grlo i Crkolez kod Srbice, kao i iz Kosovskog Pomoravlja. Njima je, zahvaljujući Kancelariji za KiM, obezbeđen besplatan prevoz, hrana i prenoćište u Beogradu. Svi su ushićeni.
Prvi put idem na utakmicu Partizana i nadam se da će mi pobedom ulepšati ovo veče“, rekao je učenik Aleksa Anđelković iz Srbovca, dok je Ksenija Jevtić prognozirala rezultat. „Veoma mi je drago što idem, prvi put ću gledati ovakvu utakmicu i voleli bismo da pobedi Partizan sa 3:0”.

Kao i protiv Moldea, crno-bele će boditi i mališani koji navijaju za druge klubove. Cilj je jasan.
Kao što je Zvezda pobedila Liverpul, mi bismo voleli da isti uspeh ponovi i Partizan”, kaže Strahinja Šulkić.

Osim sa Kosova i Metohije, put Beograda krenuli su autobusi sa decom iz raznih mesta Republike Srpske, kao što su Laktaši, Kotor Varoš, Glamoč, Doboj, Trebinje...
Protiv Moldea smo imali veliki problem, energija kakvu su deca atvorila je bila toliko pozitivna da smo prvo poluvreme odigrali kriminalno. Bogatiji za to iskustvo, znamo šta možemo da očekujemo, ali će to biti veliko iznenađenje za AZ. Sve ukazuje da će biti oko 20.000 dece. Ako je onih 5.000 krajem avgusta napravilo onakvu buku, mogu da zamislim kakvu će da stvori četiri puta više mališana”, predočio je Savo Milošević, trener Partizana.

FOTO: MN Press, FK Partizan

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara