Gol Štulića (© Star sport)
Gol Štulića (© Star sport)

Partizanu još jedna igra nerava: Štulić pokazao Asanu kako se igra u špicu, a Čuki kako se koriste šanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.12.20. | 18:00

Pobeda crno-belih

To već postaje zaštitni znak Partizana ove jeseni. Spasao se pred kraj gostovanja u Užicu, u poslednjem minutu meča u Subotici sačuvao tri boda jer je Nemanja Stevanović odbranio penal Spartaku, čekao do nadoknade da slomi otpor žilavog Proletera, da bi u još jednoj igri nerava izašao kao pobednik, tako što je četiri minuta pre kraja proradio tandem džokera i produžio niz pobeda na šest.

Kad mu nije išlo, kad je delovalo da udara u zid, uveo je Aleksandar Stanojević Sejdubu Sumu i Nikolu Štulića, a dvojica rezervista, uz pomoć Miloša Jojića, u 86. minutu kreirali akciju koju je mladi špic završio debitantskim golom u seniorskoj konkurenciji i oborio na pleća uporni, motivisani, rastračani, ali u završnicama akcija nedorečeni Čukarički.

Izabrane vesti

Za 1:0 u derbiju 17. superligaškog kola postarao se momak koji redovno trese mreže u omladinskoj konkurenciji, za koga je Aleksandar Stanojević rekao kako je budućnost kluba, ali da nije spreman da nosi igru u ovom trenutku. Možda još nije za startera, ali je ove subote više uradio od "nevidljivog" Takume Asana i održao crno-bele na drugom mestu prvenstvene tabele.

Bila je to nagrada Parnom valjku što je rizikovao u završnih pola sata kad je Stanojević pojačao ofanzivu uvođenjem Sume i Štulića, međutim, ničim pre toga domaćin nije zaslužio da pobedi. Samo šest dana je posle izdanja u Senti, vratio se u model igre i ponašanja od pre dva meseca kad je bio negledljiv. Tako lošem favoritu gosti sa Banovog brda ne samo da su lako odolevali, nego su imali dva zicera da pokore Humsku i ako je suditi po kvalitetu šansi zaslužili su više.

Duel na Topčiderskom brdu obeležile su greške. Domaćinove u pasu, gostujuće u realizaciji. U narodnoj izreci dva loša su ubila Miloša, fudbaskom terminologijom dva loša su „ubila“ loptu u pojam. Skromno do granice bola. I prilike su posledica grešaka i(li) manjka koncentracije. Crno-beli su najbliži vođstvu bili posle prekida, kad je povratnik na štopersku poziciju Maki Banjak u dve situacije natrčao na fudbal, samo ga nije dovoljno dobro zahvatio da bi prevario Đorđa Petrovića, mogao je i Bibars Natho da bude precizniji udarcem sa 20-ak metara, ukazala se prilika i Štuliću na povratni pas Miloša Jojića u nastavku, imao je i drugi rezervista, Sejduba Suma i od Partizanovih prilika to je bilo sve. Mahom zbog toga što je izgledalo kao da ima igrača manje na terenu. Apsolutno neupotrebljiv (bio) je Takuma Asano kao klasičan napadač, nije to njegova prirodna pozicija, a još kad su ga Brđani opklolili kao centra u vaterpolu postalo jasno da ništa neće uraditi. Kao što i nije.

Kamenović, Miljković i Stojković (© Star sport)Kamenović, Miljković i Stojković (© Star sport)

Partizan je bio nervozan, rastrzan, možda su i kadrovski problemi (odsutni Filip Holender, Žan Kristof Bajbek, Lazar Marković) uvećani povredom Aleksandra Miljkovića (izašao pred kraj prvog dela) uticali na pad koncentracije. Već u prvom minutu poklonio je šansu Danilu Pantiću i Asmiru Kajeviću, ali kao da su se ofanzivci Čukaričkog prepali velike šanse da promene rezultat na semaforu čim su krenuli s centra.

Sjajna prilika pred kraj prvog dela ukazala se Dimitriju Kamenoviću, u drugom zicer Veljku Birmančeviću, nekoliko puta odbrana domaćina je zvala Čukina krila u obećavajuće situacije i samo malo više smirenosti nedostajalo je gostima da prirede iznenađenje. Imali su izabranici Dušana Đorđevića petlju da se „uđu u meso“, da napadnu, imali su i uzdrmanog, u nekim trenucima ošamućenog protivnika, jedino im je nedostajao završni udarac, da ga obore.

Možda zato što Aleksandar Stanojević ima među stativama čoveka sposobnog da i dalje kroti zicere u liku Vladimir Stojkovića, a na klupi Sejdubu Sumu čije poteze vredi čekati i koji mu je još jednom, kao rezervista, doneo berićet.

----------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 17. KOLO

PARTIZAN - ČUKARIČKI 1:0 (0:0)

/Štulić 85/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Zdjelar, S. Marković, Šćekić (Partizan), Endijae, Kajević, Mijailović (Čukarički).

PARTIZAN: Stojković – Miljković (od 46. Lutovac), S. Marković, Banjak, Obradović (od 82. Urošević) – Šćekić, Zdjelar – F. Stevanović (od 57. Štulić), Natho (od 57. Suma), Jojić – Asano. Trener: Aleksandar Stanojević.

ČUKARIČKI: Petrović – Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač (od 83. Puškarić), Mijailović – Pantić (od 62. Savić), Kajević (od 77. Vidosavljević), Birmančević – Endiaje (od 46. Eze). Trener: Dušan Đorđević.

SUPERLIGA - 17. KOLO

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)

/Marinković 30, Melunović 81p, 93 – Pantović 18/

Subota

Vojvodina – Mačva 1:0 (0:0)

/Mrkaić 32/

Partizan - Čukarički 1:0 (0:0)

/Štulić 86/

Nedelja

13.00: (2,95) Inđija (3,30) Spartak (2,45)

14.00: (1,60) Mladost (3,80) Novi Pazar (6,00)

14.00: (2,80) Javor (3,35) TSC (2,50)

14.00: (2,35) Radnik (3,20) Proleter (3,15)

16.00: (14,0) Zlatibor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

Ponedeljak

13.00: (4,40) Rad (3,50) Radnički Niš (1,85)

13.00: (2,60) OFK Bačka (3,20) Metalac (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola ŠtulićFK PartizanČukarički

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara