Bajić: Za šampione proglasiti Partizan i Igokeu

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.03.20. | 12:07

Trener kluba iz Aleksandrovca nema dilemu...

Nema košarke skoro nigde u Evropi, stopirana je Evroliga, NBA... U hale narednih mesec dana neće ni ABA ligaši. Trener jednog od njih - Dragan Bajić (Igokea), poručio je u izjavi za portal Košarka24 da bi regionalno takmičenje trebalo definitivno prekinuti i po trenutnom plasmanu proglasiti šampiona. 

Podsetimo, rukovodstvo ABA lige za dame sinoć je donelo odluku da proglasi kraj prvenstva, pa je Budućnosti kao lideru dodeljena titula.  
''Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje. Gledajući kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, očekujem da će se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred poslednje kolo, osim možda tog četvrtog mesta, ili baraža za opstanak. Opet kažem, verovatno postoji pravilnik. Vidim da su Ukrajina i Litvanija prekinuli prvenstvo. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti šampione'', kazao je Bajić.

Izabrane vesti

U slučaju ABA lige prvak bi u tom slučaju postao beogradski Partizan. Prvi put od 2013. godine. U košarkaškom prvenstvu BiH titula bi otišla u ruke košarkaša Igokee. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara