Samed Baždar slavi gol na stadionu „Rajko Mitić“ (Star sport)
Samed Baždar slavi gol na stadionu „Rajko Mitić“ (Star sport)

Partizanovi golovi otišli u inostranstvo

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 08:47

Crno-belima isparile dve trećine pogodaka iz mečeva sa Crvenom zvezdom iz minule sezone

Ne zna se gde više škripi. Trebalo je odbrana da bude adut Partizana, jer je Aleksandar Stanojević u prethodna dva boravka u Humskoj umeo da je „utegne“, otera rivala od kaznenog prostora i omogući timu da lakše diše. Ispostavilo se da je ranjiva i maltene svako ko pređe centar je već u šansi. Možda bi Grobari to nekako i „svarili“ da se igra na gol više, juriša ka kaznenom prostoru rivala, međutim, muka se pojavila i na suprotnom kraju terena. Pogodaka nema, makar u onoj meri kako se očekuje od crno-belih ili kao što ih je bilo prošle sezone.

U osvit 174. večitog derbija najveći strah među navijačima jeste kako će funkcionisati ofanziva protiv Crvene zvezde. Ako uopšte bude (pro)radila. Zabrinutost je opravdana ako se zna da je Parni valjak prošle sezone na mečevima sa najvećim rivalom tresao mrežu šest puta, a da su autori dve trećine tih egzekucija sad u – inostranstvu.

Izabrane vesti

Mateus Saldanja je pogodio u uvodna dva derbija prvenstva 2023/24, na oba stadion, kasnije postao najbolji strelac Mozzart Bet Superlige, a onda posle mučnog leti za njega, navijače i klub, prešao u Ferencvaroš. Deluje da se Brazilac u Budumpešti preporodio, jer njegov dosadašnji učinak za najveći mađarski klub glasi: dva meča – tri gola.

Za razliku od Saldanje koji je odmah proradio na novoj adresi, Samedu Baždaru je trebalo vremena da proradi u Saragosi. Čekao je sedmicama, bio strpljiv, nije gubio glavu ni kad ga je trener Viktor Fernandes preselio na klupu... Sa nje je ustao u subotu veče i premijernim preciznim hicem u španskom fudbalu doneo klubu sa Romarede pobedu nad Levanteom (2:1).

I to nije sve.

Još jedan igrač koji je minule sezone matirao Zvezdu više nije stanovnik Beograda. Teško da će bilo ko u Partizanu pustiti suzu što se Ksander Severina preselio u Makabi iz Haife, ali vredi podsetiti da je Holanđanin bio strelac u večitom derbiju na početku prethodnog plej-ofa (kad i Samed Baždar) i da sad nije tu.

Od šest strelac Zvezdi četiri su isparile.

To ostavlja crno-bele „samo“ sa Bibarsom Nathom i Aldom Kaluluom kao potpisnicima golova iz minule sezone. Izrelac je pogodio sa bele tačke u Humskoj, a bivši član Liona realizovao kontru na stadionu „Rajko Mitić“. Paradoksalno, velike su šanse da prvi počne meč na klupi, dok za drugog nema garancija da će biti starter, međutim, ako se to desi onda će biti interesnatno pratiti da li je uspeo da se privikne na zahteve stručnog štaba koji ga od početka sezone sve više koristi kao centralnog špica, iako je poseldnji put strelac bio 9. marta baš na Marakani.

Đorđe Jovanović strelac u večitom derbiju, kvota 5,50

Zbog pozicije Alda Kalulua najviše ispaštaju Đorđe Jovanović i Nemanja Nikolić. Prvi, jer nema minute kakvim se nadao otkako je stigao na pozajmicu iz Bazela, drugi što je tek epizodista, za razliku od minulog ciklusa. Na osnovu prvih 12 utakmica nove sezone deluje da se dinamika neće iz korena promeniti baš sad, pred meč posebnog doživljaja.

U njega Partizan ulazi tako što je dao tek 13 golova na tih 12 susreta. Od tih 13, čak pet je u međuvremenu „ocarinjeno“. Kao autor početna tri, Mateus Saldanja je sad u komšiliku, dok je Svetozar Marković kao strelac protiv Železničara i u revanšu sa Luganom otišao u češku Viktoriju iz Plzenja.

Konkurs za novog golgetera prosnuglog tima je otvoren. Hoće li se neko javiti?



tagovi

Večiti derbi174. večiti derbiSamed BaždarMateus SaldanjaAldo KaluluBibars NathoSvetozar MarkovićKsander SeverinaAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara