Zubairu (©MN Press)
Zubairu (©MN Press)

Partizanov konkurs za "bonusa" u derbiju: Petorica kandidata, a dva mesta u timu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 17:41

Mihailo Ilić i Ibrahim Zubairu najbliži prvoj postavi

Povreda Ognjena Mimovića poremetila je planove trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića pred 174. večiti derbi, pa će morati da smišlja kome da poveri ulogu drugog „bonusa“ pored Nasera Đige.

Ali, ni u taboru Partizana nije baš vesela situacija kada su u pitanju igrači ispod 22 godine. Utisak je da Aleksandar Stanojević ima dosta jasniju sliku koga će da pošalje na teren u ponedeljak veče, iz razloga što nekog velikog izbora – nema. Pogotovo što nijedan od njih nije briljirao, nije se naročito istakao u dosadašnjem delu sezone.

Izabrane vesti

Povratnik Mihajlo Ilić je „zakucan“ u prvih 11. Mladi centralni defanzivac je došao na pozajmicu iz Bolonje da popuni mesto u srcu odbrane koje je ostalo upražnjeno odlaskom Svetozara Markovića. Odmah je Ilić zaigrao protiv OFK Beograda (2:3), tako da ne postoji dilema da će on biti jedan „bonus“ za večiti derbi.

Na papiru gledano, Stanojević ima nekoliko momaka na koje bi mogao da se osloni. Tu su Ibrahim Zubairu, Nemanja Trifunović, Vukašin Đurđević, Mateja Stjepanović, kao i nekoliko omladinaca, koji do sada, ipak, nisu imali ni minut na terenu.

Ako, pak, realno sagledamo stvari, izdvajaju se dvojica kandidata za mesto u timu – Zubairu i Trifunović.

Zubairu je u prednosti, samim tim što je i protiv OFK Beograda bio starter, a oba gola Partizana su bila sa njegovim potpisom: za prvi je asistirao Aleksandru Filipoviću, dok je drugi postigao na dodavanje Bibarsa Natha. Gol i dve asistencije su njegov bilans od dolaska u Humsku 1, na ukupno 437 odigranih minuta.

Trifunović je bio starter na prve četiri utakmice Partizana u Mozzart Bet Superligi, iskoristio ih je da postigne jedan gol, protiv Jedinstva, a onda je ulogu startera prepustio saigraču iz Gane. Deluje da će takve uloge imati i protiv Crvene zvezde u ponedeljak. Prosto, krilni napadač koji je došao sa Uba deluje opasnije, ubojitije u napadu od momka koji je prošao školu crno-belih.

Ulogu bonusa bi mogao da ponese i Mateja Stjepanović, koji već ima u biografiji dva nastupa protiv Crvene zvezde. Bio je starter i pre godinu dana, kada je Partizan na svom stadionu slavio sa 2:1. Međutim, mladi vezista nije za sada ubedio trenera Stanojevića da mu ukaže veću minutažu, skupio je svega 67 minuta ove sezone i to u prve tri utakmice domaćeg prvenstva.

Šansi se nada Vukašin Đurđević, koji je ovog leta stigao iz Voždovca, odigrao je pet utakmica u crno-belom dresu, sve u Mozzart Bet Superligi. Ali, na poslednjem gostovanju OFK Beogradu nije bio u postavi. To stavlja upitnik iznad njegovog debitantskog nastupa na večitom derbiju.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević174. večiti derbiMihajlo IlićIbrahim ZubairuNemanja TrifunovićMateja StjepanovićVukašin Đurđević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara