Partizan zimuje na drugom mestu: Suma i Asano rešili surdulički rebus

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 14:49

Crno-beli odlaze na raspust uz pobedu od 2:1

Dugu jesenju polusezonu Partizan je otvorio pobedom na severu zemlje, u Inđiji, a završio je trijumfom na krajnoj superligaškoj južnoj tački, u Surdulici. Pobedom nad Radnikom, Parni valjak se popeo na drugo mesto tabele, na kojoj će provesti zimski raspust – 2:1 (1:0).

Da se zimuje u dobrom raspoloženju, uz pobedu, iako je veliki zaostatak na tabeli, pobrinuli su se crno-beli stranci. Pokazalo se i u Surdulici da su u Humskoj 1 ovog leta potpuno pogodili sa igračima iz inostranstva. Prvi gol za Partizan postigao je Sejduba Suma, a drugi Takuma Asano.

Izabrane vesti

Omaleni Gvinejac, koji je pre nekoliko dana potpisao novi trogodišnji ugovor sa Partizanom, briljirao je u finišu jeseni, pa je na šest poslednjih utakmica crno-belih postigao šest golova. Jedini protiv Mačve u Šapcu nije uspeo da se upiše u strelce. A, tako je gol postigao Takuma Asano, koji je na tih istih šest mečeva četiri puta bio strelac.

Dobru utakmicu odigrao je Partizan u Surdulici, iako je upadljivo na izmaku snaga, a igrači vape za odmorom. Ipak, momci u belim dresovima nisu dozvolili da im padne tonus u finalnih 90 minuta jeseni, rutinski su rešili surdulički rebus, sve vreme kontrolišući igru i rezultat. Da je bilo malo više koncentracije u završnici, pobeda je mogla da bude i ubedljivija. Mada, kada je Radnik u 90. minutu smanjio na 2:1, navijačima su zadrhtala srca...

Nije se u igri gostiju osetio izostanak Strahinje Pavlovića, koji u ponedeljak rano ujutru odlazi za Francusku da potpiše ugovor s Monakom, dok golman Kljajić, koji je zamenio povređenog kapitena Stojkovića, nije imao premnogo iskušenja do tog 90. minuta, kada je matiran. Radnik je u prvom poluvremenu pokušao iz nekoliko solidnih akcija da ugrozi gol Partizana, međutim, ti udarci su na koncu bili ili izblokirani ili su završili pored stative i onda kada se očekivao kraj, usledila je kontra koju je Mićić pretvorio u gol udarcem kroz noge Kljajiću.

Potpuni utisak za strane fudbalere pokvario je Umar Sadik, koji je sredinom drugog dela promašio kolosalnu šansu, kada mu je Stevanović poklonio loptu, a Nigerijac bio sam ispred golmana Kostića i šutirao pravo u njega. Samo dva minuta kasnije jednako ogromnu priliku propustio je i Tošić, čiji je udarac sa metra od gola završio u spoljnem delu mreže.

Zavesa u Humskoj 1 je spuštena na jesenji deo prvenstva. Sigurno je da su utisci pomešani: Partizan je igrao veoma atraktivan fudbal, pogotovo je bio zapažen na evropskoj sceni, ali bodovni zaostatak na superligaškoj tabeli ostaje kao najveća mrlja.

Foto: partizan.rs


RADNIK - PARTIZAN 1:2
/Mićić 90 - Suma 30, Asano 52/

Stadion: u Surdulici.
Sudija: Srđan Jovanović.

RADNIK (4-4-2): Kostić – Kričak, Marković (od 60. Mićić), Stevanović, Jokić – Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić (od 77. Bojić) - Pavlov, Makarić (od 77. Danoski).

PARTIZAN (4-2-3-1): Kljajić - Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević - Zdjelar (od 90. Smiljanić), Natho - Tošić, Suma (od 72. L. Pavlović), Asano - Sadik (od 82. Stevanović).


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara