Mateus Saldanja (©Starsport)
Mateus Saldanja (©Starsport)

PARTIZAN – TIM ZA DINAMO: Ipak Saldanja! Promene u odbrani, vezi i formaciji

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.07.24. | 21:20

Umesto Arijage počeće „zaboravljeni“ Ovusu, poslednja linija sa trojicom štopera

Nije (još) vreme za rokadu u napadu Partizana. Danima se polemisalo ko je u prednosti, tokom utorka je Aleksandar Stanojević jasno stavio do znanja da „nema ništa od toga ako neko postigne dva gola, a ekipa izgubi 2:6“, što je jasna aluzija da nije zadovoljan načinom na koji Mateus Saldanja ispunjava zahteve, ali sudeći prema dešavanjima na poslednjem treningu upravo će Brazilac početi revanš sa Dinamom iz Kijeva, u drugom kvalifikacionom kolu na putu ka Ligi šampiona.

To bi dalje trebalo da znači da će Đorđe Jovanović da se strpi. Makar još malo. Iako je postigao dva gola u prvenstvenom susretu sa Jedinstvom, povratnik među crno-bele će susret sa Ukrajincima početi kao rezervista. A kako sezona bude odmicala očekuje se da mu se minutaža povećava, što je verovatno skopčano i sa projektovanom prodajom Saldanje, pa kad najbolji strelac Mozzart Bet Superlige za minulu sezonu bude otišao, onda će se ta rokada desiti.

Izabrane vesti

Baš u tom saznanju krije se deo argumenata koji ostavljaju Saldanju na terenu, iako se na osnovu Stanojevićevih reči činilo da je na tankom ledu. Klub od nečega mora da živi, bivši špic Nefčija ima najveću vrednost na tržištu od aktuelnog kadra i ako postigne još koji gol, kao što je dao dva u Lublinu, čelnici mogu da traže više novca na ime obeštećenja.

Za razliku od napada, gde neće biti promena, u odbrani – hoće. I to najpre u formacijskom rasporedu. U Poljskoj je počeo Netan de Medina desno, a Nikola Antić levo, međutim, kako se Parni valjak mučio (naravno, nisu jedini krivci, lista je podugačka), stručni štab je rešio da umesto dvojice krene sa trojicom štopera i shodno tome promoviše novu formaciju. Uz standardne Svetozara Markovića i Nihada Mujakića pojaviće se i Aleksandar Filipović, koji je i prošle sedmice ušao da „zaškripi“ u odbrani posle „grehova“ De Medine. Nije baš najbolje ispalo, ali sad će imati pomoć, jer trojica centralnih defanzivaca znače i dvojicu bočnih igrača, sposobnih da se ponavljaju. Tako će De Medinu da odmeni Milan Lazarević, a Antića Mario Jurčević. Novajlija iz Vojvodine će debitovati u novoj sredini, dok će pojačanje iz kiparskog Apolona iz Limasola odigrati prvu međunarodnu utakmicu za Partizan, posle one ligaške u Ubu.

Sve je prilika da će jedna rokada biti registrovana u veznom redu. Prošle sedmice je Kervin Ariaga bio starter, ali se posle gostovanja Jedinstvu zadnji vezni požalio na lakšu povredu i verovatno će ga odmeniti Leonard Ovusu, koji je bio maltene zaboravljen tokom leta, ali evo mu šanse da pokaže šta zna. Usled već opisane promene formacije biće manje igrača u manevru, pa se na klupi seli Goh.

Ostale pozicije se neće dirati, te bi Partizan trebalo da istrči u sredu od 20 časova u rasporedu 3-4-3: A. Jovanović – Filipović, Marković, Mujakić – Lazarević, Ovusu, Zahid, Jurčević – Severina, Saldanja, Kalulu.


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaFK PartizanDinamo Kijev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara