PARTIZAN – TIM ZA DINAMO: Evo ga De Medina! I to kao desni bek

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 20:49

Prilika Zahidu od početka, računa se na prodornost Severine

Kod Igora Duljaja jedva, kod Alberta Nađa ni toliko, a kod Aleksandra Stanojevića će početi u jednoj od najznačajnijih utakmica za Partizan ovog leta. Navijači crno-belih maltene nisu ni stigli valjalo da upoznaju Natana de Medinu, ali će ga na delu videti protiv kijevskog Dinama, na startu puta srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zanimljivo, ne na njemu omiljenoj štoperskoj, već poziciji desnog beka. Stručni štab ekipe iz Humske procenio je da je timu potrebno čvrstine u defanzivi i zato se opredelio da Belgijanac krene utakmicu u Lublinu (utorak, 20 časova, TV Arena Premium 1). Pojavljivanje prošlogodišnjeg novajlije među starterima jeste iznenađenje ako se ima u vidu činjenica da je od dolaska u Srbiju odigrao samo dve utakmice (obe u kupu, protiv Jedinstva i Grafičara), ali ima utemeljenje u saznanju da su Ukrajinci snažan sastav, fizički moćni i da im je na tom planu potrebno odgovoriti. Visinom od 183 centimetara, figurom i iskustvom sa belgijskih i nemačkih terena, De Medina se uklapa u profil kakav je Stanojeviću potreban za duel u Poljskoj.

Izabrane vesti

Postoji još nekoliko razloga pojavljvanju 26-godišnjeg momka iz Brisela u prvih 11. Stručni štab od pre nekoliko sedmica ne može da računa na projektovanog desnog beka Marka Živkovića (u međuvremenu operisao ligament kolena i čeka ga duga pauza), novajlija iz Voždovca Vukašin Đurđević je ostao u Beogradu, drugi nedavni potpisnik Milan Lazarević odradio tek nekoliko treninga sa ekipom po dolasku iz Vojvodine, a partije Aleksandra Filipovića iz prošle sezone nisu bile baš ubedljive, pa je Stanojević rešio da proba novu opciju. De Medini će susret sa Dinamom biti prilika da pokaže zbog čega ga je Partizan angažovao, uz napomenu da je tokom karijere znao da pokrije sve pozicije u odbrani, te ne bi trebalo da bude problema da se prilagodi zahtevima beka. Drugo je pitanje kako će izgledati na terenu.

Ostatak odbrane neće pretrpeti rokade, levi bek će biti Nikola Antić, dok će štoperski tandem činiti kapiten Svetozar Marković i novajlija Nihad Mujakić.

U odnosu na premijerni meč sezone sa Napretkom, promena će biti u veznom redu. Umesto Aleksandra Šćekića će početi Gajas Zajhid, kao podrška novajliji Kervinu Ariagi, jednom od retkih koji je ostavio dobar utisak u subotu veče. Osim Norvežanina pakistanskog porekla, mesto startera trebalo bi da bude rezervisano i za Ksandera Severinu, jer se u Partizanu nadaju da bi Holanđanin mogao brzinom da ugrozi odbranu Ukrajinaca.

Na drugom kraju manevra biće Aldo Kalulu, a unutra Goh, iako se čini da zimskom novajliji iz Južne Koreje i ne prija ta uloga, ali je meč u Lublinu prilika da demantuje navode i potencijalno spremi šansu kolegama, od kojih će najistireniji, po običaju, biti Mateus Saldanja. S obzirom na to da je Nemanja Nikolić kažnjen crvenom kartonom u prošlosezonskom revanšu sa Nordsejaldnom, rezervni špic nema pravo igranja, što ostavlja Stanojeviću samo jednu prirodnu zamenu u napadu, u liku povratnika Đorđa Jovanovića.

Šansu na klupi čekaće, između ostalih, Bibars Natho, Ibrahim Zubairu, Aleksandar Šćekić, Leonard Ovusu...

Projektovani tim Partizana za meč sa Dinamom iz Kijeva trebalo bi da istrči u formaciji 4-2-3-1: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Antić – Ariaga, Zahid – Severina, Goh, Kalulu – Saldanja.


tagovi

Aleksandar StanojevićGajas ZahidNatan De MedinaKervin ArijagaJung Džun GohMateus Saldanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara