PARTIZAN – TIM ZA ASTANU: Neka bude kao u Nišu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.19. | 20:05

Aleksandar Šćekić verovatno će biti “žrtvovan“ kako bi od prvog minuta zaigrali i Bibras Natho i Sejduba Suma

Grobari priželjkuju: Neka u Nursultanu bude kao u Nišu! Savo Milošević uzvraća: Neka bude.

S namerom da se iz Kazahstana vrati kao pobednik, šef stručnog staba Partizana rešio je da se osloni na proverene snage, one koje su protiv Radničkog dominirale igrom i realizacijom, pa očekuje reprizu, makar kad je ishod u pitanju, u duelu sa Astanom.

Izabrane vesti

Naravno, ne mogu najbolji tim Kazahstana i vicešampion Srbije u istu kategoriju, ali zamajac nastao na bazi tri prvenstvene pobede i, opšti je utisak, kvalitetne igre u polju, šef struke crno-belih želi da iskoristi. Zato ništa neće menjati u formaciji i odabiru igrača u odnosu na gostovanje na Čairu. Posledično tome, biće korekcija u odnosu na najčešći sastav ove sezone, tek drugi put biće zajedno, kao starteri, na terenu Sejduba Suma i Bibras Natho, od kojih u velikoj meri zavisi izgled Parnog valjka. Obojica su u Nišu pogađali mrežu, odišu samopouzdanjem, a kako gosti duel sa Astanom vide kao priliku za popravljanje izgleda da prođu grupu, razumljivo je krajnje ofanzivno opredeljenje. S tim što će, za razliku od premijere sa AZ Alkmarom, Gvinejac dejstvovati iza napadača, a Izraelac se povući koji korak nazad na mesto zadnjeg veznog, gde prema Miloševićevoj oceni može najviše da pruzi. To znači da će za ovu priliku biti, na neki nacin, žrtvovan Aleksadar Šćekić, ali ako rezultat bude naredio uskočiće on sa klupe da potvrdi kakvo je partnerstvo sklopio sa Sašom Zdjelarom.

Ostatak manevra standardan: Zoran Tošić desno, Takuma Asano levo, Suma iza Umara Sadika. Sa verovatnim varijacijama tokom meča, jer bi se u slučaju da šansu dobiju Lazar Marković ili Filip Stevanović u špic preselio Japanac Asano. Kao podrška Sadiku ili njegova zamena, to već zavisi od toga šta i kad bude pisalo na semaforu.

Odbrana Partizana se profilisala, takođe, kao važan i uigran deo tima, nema potrebe da se menja kvartet ispred kapitena Vladimira Stojkovića, te se po bokovima očekuju Nemanja Miletić i Slobodan Urošević, a u centralnom delu Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović. Uz nadu svih u klubu da će uraditi ono što je na Astana areni na poslednjih osam evropskih utakmica učinio samo Dinamo Kijev - sačuvao mrežu mirnom.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara