©FK Partizan
©FK Partizan

Partizan otvorio ložu Ivan Ćurković

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 21:51

Crno-beli renovirali deo tribine i najavili dalje korake

Uvertiru u susret Napretka i Partizana u Humskoj predstavljalo je otvaranje renovirane centralne lože koja je ponela ime po legendarnom golmanu Veleža, Partizana i Sent Etjena - Ivanu Ćurkoviću.

Član Partizanovih beba, koje su 1966. godine igrale finale Kupa evropskih šampiona sa Real Madridom, danas počasni predsednik Partizana, istakao je da mu je ukazana velika čast.

Izabrane vesti

"Zahvalan sam na ovom jedinstvenom i velikom priznanju koje mi je dodeljeno. Ovog dana, prošlog meseca, navršilo se 60 godina, te daleke 1964. godine kada sam došao u Partizan i Beograd i potpisao prvi ugovor. Na sve te godine sam veoma ponosan, jer moja saradnja i relacije sa Partizanom su bile bliske, bez ijedne mrlje, nesporazuma i problema. Obavljao sam dugo godina važne funkcije u fudbalskom klubu i sportskom društvu, sarađivao sa izuzetnim ljudima i naučio mnogo od njih. To me je još više zbližilo s Partizanom. Dolazak u Partizan je moj najbolji životni potez. Zašto to govorim? Zato što znam kako se moja sportska i društvena karijera razvijala u Partizanu, Srbiji i inostranstvu. Temelj je bio napravljen ovde, on mi je dao sigurnost, znanje i hrabrost, da vidim i vodim moju sportsku i društvenu karijeu na najbolji način. Hvala još jednom i živeo Partizan", poručio je Ćurković.

Koktelu su prisustvovali članovi UO i Skupštine FK Partizan, a prilikom svečanog otvaranja obratio im se i generalni direktor Miloš Vazura.

"Sve lože će biti gotove do prve evropske utakmice. Zbog okolnosti da Napredak nije mogao da igra na svom terenu, danas smo rešili da otvorimo ovaj deo, sve ostalo će biti gotovo za prvi internacionalni meč Partizana. Moram da pohvalim direktora stadiona, Nebojšu Avramovića koji je uložio veliki napor. Partizan nije bio u finanijskoj situaciji da uđe u ovaj projekat, ali su sponzori i firme pokrili 60% troškova. Novac koji ćemo zaraditi i koji smo zaradili ulažemo dalje u renoviranje. Sledeća ideja je da se renoviraju svlačionice, potom se ide na istočne lože, pa onda i zapad-centar i istok-centar. Fudbalski klub hoće da pokaže da se ide napred. Neki će reći zašto lože - pa zato što one donose najviše novca. Od tih prihoda ćemo završiti ostatak", rekao je čelnik Partizana.


tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara