Partizan otvara novu sezonu Mozzart Bet Superlige, propozicije se još ne znaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 11:43

Sve na čekanju zbog Izvršnog odbora FSS-a, a prvenstvo počinje za 20 dana

Slom reprezentacije na Evropskom prvenstvu i neizvesna sudbina mnogih u Fudbalskom savezu Srbije, od selektora do generalnog sekretara, indirektno se preliva i na klubove.

Jer, ostalo je samo 20 dana do početka novog šampionata Mozzart Bet Superlige, a brojna pitanja su i dalje nerešena. Još nisu usvojene liste sudija, delegata, propozicija novog prvenstva… A, kad će – ne zna se.

Izabrane vesti

Recimo, jedno od otvorenih pitanja je oko bonus igrača. Skoro pola lige je zvanično zatražilo da se od sledeće sezone vrati limit na dvojicu igrača rođenih nakon 1. januara 2002. godine, taj predlog je pretočen u zahtev Fudbalskom savezu Srbije i – ništa. Stoji na čekanju.

Odluku o svemu može da donese jedino Izvršni odbor FSS-a, a njega nema. Sednica još nije ni zakazana. Niti iko zna kada će da bude. Izgleda da su svi članovi tog tela na “bolovanju” zbog sloma Orlova na Evropskom prvenstvu.

Iako regule oko Mozzart Bet Superlige nemaju nikakve direktne veze sa pitanjem selektora ili generalnog sekretara, pretpostavka je da je sve na čekanju upravo dok se ne razbistri situacija oko Dragana Stojkovića i Jovana Šurbatovića, koji su nakon neuspeha u Nemačkoj viđeni za smenu. Ili za ostavke. Ili kako već bude… Mada, nigde ne važi ona da “nije kraj dok debela žena ne zapeva” kao u Srbiji, u srpskom fudbalu. Ovde preokreta ima više nego igde na svetu...

S obzirom na to da je Branislav Nedimović podneo ostavku na mesto potpredsednika FSS-a, sada je loptica u rukama Dragana Džajića. On mora da sazove Izvršni odbor, koji će makar rešiti otvorena pitanja oko Superlige, pa bi selektor mogao i malo da sačeka. Konfuzija kakva odavno nije viđena...

Ono što se zna, novu sezonu Mozzart Bet Superlige otvoriće utakmice Napredak – Partizan i Radnički Kragujevac – Železničar i ta dva meča igraće se u petak 19. jula. Razlog je što crno-beli i “crveni đavoli” u nedelji nakon toga izlaze na evropsku scenu, pa da bi imali dan više za predah.

Otvoreno je i pitanje gde će Radnički igrati tu utakmicu prvog kola, jer na “Čika Dači” verovatno neće, pošto tamo postavljaju reflektore. Kao domaći teren za Evropu Radnički je izabrao Leskovac, pa bi moglo da se desi da tamo igra privremeno i domaće utakmice, dok ne zasijaju svetla iznad kragujevačkog stadiona.


tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara