Crno-beli na treningu (© Star sport)
Crno-beli na treningu (© Star sport)

Partizan odredio putnike za Tursku: Definitivno bez Šćekića, ali sa debitantom i konačno oporavljenom nadom

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 16:38

Aleksandar Stanojević na pripreme vodi 30 igrača

Dva dana uoči puta za Tursku, definisao je stručni štab Partizana s kojim kadrom će pokušati da dostigne optimalnu formu za nastavak sezone u koju ulazi s namerom da odbrani prednost od pet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, domogne se (bar) osmine finala Lige konferencije i napreduje do završnice Kupa Srbije. Trener Aleksandar Stanojević će ravno 30 fudbalera u nedelju jutro povesti na zimske pripreme u antalijskoj regiji Belek.

Među njima su i poletarci: golman Lazar Slavković (vežbao sa seniorima letos u Sloveniji), krilni vezista Mihajlo Petković (bio na oku struci i prošle zime na obali Sredozemlja), „debitant“ na pripremama Mihajlo Ilić (jesenas upisao premijerne minute u Superligi), dok je pravo osveženje u saznanju da će posle dugog procesa oporavka od povrede sa prvim timom biti i talentovani vezista Nikola Lakčević. Jedan od izdanaka škole, iz „klase 1999“ debitovao je još kod Sava Miloševića, nagovestio potrencijal, ali je dvaput morao da operiše koleno i sad je spreman da pokaže šta zna.

Izabrane vesti

S druge strane, iz Humske su potvrdili kako u avionu za Antaliju neće biti Aleksandra Šćekića. Samim tim, jasno je da je reprezentativac Crne Gore pred realizacijom transfera u poljsko Zaglebje, čime se otvorio put dolasku Srđana Mijailovića iz Čukaričkog, a taj posao u taboru lidera Superlige očekuju da završe tokom vikenda. Ako ne u Beogradu, onda sledeće sedmice u Turskoj, jer su Brđani od petka na teritoriji nekadašnjeg Otomanskog carstva. U odnosu na prvi deo sezone, Stanojević više ne računa ni na levog beka Rajka Brežančića (na toj poziciji već ima dvojicu fudbalera), kao ni na mladog napadača Nikolu Štulića, kome je predložen odlazak na pozajmicu, iako letos nije želeo da prihvati takvu opciju.

Na spisku putnika su:

Golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Lazar Slavković;

Defanzivci: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Mihajlo Ilić, Ivan Obradović, Slobodan Urošević;

Vezisti: Saša Zdjelar, Miloš Jojić, Milan Smiljanić, Danilo Pantić, Lazar Marković, Bibars Natho, Lazar Pavlović, Nemanja Jović, Nikola Terzić, Aleksandar Lutovac, Nikola Lakčević, Mihajlo Petković;

Napadači: Rikardo Gomeš, Marko Milovanović, Filip Holender, Kvinsi Menig i Samed Baždar.

Zasad se znaju imena tri od pet rivala projektovani za kontrolne utakmice. Prva je na programu već u utorak protiv makedonskog Tikveša, za 2. februar je zakazan duel sa Dinamom iz Moskve, ujedno najatraktivnijim rivalom na pripremama, 5. februara će naspram Partizana biti Dinamo Batumi iz Gruzije, dok se traži protivnik za 29. januar, kao i još jedan, za 5. februar u prepodnevnim satima, kad će šansu dobiti fudbaleri skromnije minutaže na prethodnim mečevima.

Osim fudbalera i članova stručnog štaba, Partizan će u Turskoj predstavljati sportski direktor Ivica Iliev, koordinator za sportska pitanja i šef skaut službe Ivica Kralj, kao i skaut prvog tima Dejan Rusmir, uz još nekoliko članova uprave.

Povratak crno-belih za Beograd zakazan je za 6. februar, a prvi zvaničan susret u 2022. igraće 12. ili 13. februara na niškom Čairu, protiv Radničkog.


tagovi

FK PartizanAleksandar ŠćekićLazar SlavkovićMihajlo IlićMihajlo PetkovićNikola Lakčević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara