Partizan nije „ubio“ utakmicu: Morali smo da damo još koji gol

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.11.19. | 10:13

Takuma Asano i Sejduba Suma posle ispadanja iz Lige Evrope

Početak iz snova, a kraj košmaran. Još ne mogu da dođu sebi crno-beli zbog svega što ih je u četvrtak veče snašlo u Hagu. Mudra igra, oslikana kroz podatak da je AZ-u prepušten posed lopte (odnos u procentima 70:30), brza tranzicija, dva gola prednosti i igrač više u završnici trebalo je da predstavljaju savršen rad Sava Miloševića i njegovih saradnika, a pretvorili su se u debakl, pošto je rezervista Ferdi Drujf u razmaku od pet minuta (87, 92) kaznio očajno postavljenu odbranu Partizanovih fudbalera i izabcio ih iz Lige Evrope kolo pre kraja.

Tuga u svlačionici Parnog valjka je bila primetna. Fudbaleri su jedva pronalazili reči da objasne – neobjašnjivio.
Razočaran sam eliminacijom iz Lige Evrope, bio sam silno motivisan za ovo takmičenje, ali sad moramo da se okrenemo domaćem prvenstvu i nastavimo da napredujemo“, prozborio je koju Takuma Asano, strelac prvog gola u Hagu.

Izabrane vesti

Prema opštoj oceni, Partizan je trebalo da „ubije“ utakmicu, na 2:0 realizuje bar jednu od mnogobrojnih kontri, stekne šanse da se u završnom kolu bori za prolaz u šesnaestinu finala. Ovako...
AZ je imao posed lopte, ali smo uprkos tome uspeli da igramo, stvaramo šanse u prvom poluvremenu, vodili smo 2:0, ali smo mogli i morali da damo još golova“.

Na kraju, samo dva komada u mreži Bizoa. Prvi je delo baš japanskog reprezentativca, koji je tako postigao tek treći gol otkako je letos stigao iz Arsenala.
Uspeo sam da dam gol posle savršene asistencije Natha, lopta mi je pala baš tamo gde sam želeo, dobro sam je kontrolisao i bio dovoljno miran da vidim gde je golman i pošaljem je pored njega. Nisam dao mnogo golova, mnogi su možda počeli da sumnjaju u mene, ali nikada nisam gubio veru u sebe. Nastaviću da radim naporno da pomognem ekipi“, dodao je Takuma Asano.

Možda je Japanac odigrao i najbolju utakmicu  od dolaska među crno-bele. Na visokom nivou bio je i Sejduba Suma, ali šta to sad vredi, kad je opet sebičnost, između ostalog i njih dvojice, koštala Miloševićev tim u drugom pouvremenu, jer se AZ nudio kao na tacni.
Zaslužili smo pobedu, naučićemo iz ovoga. Sad je sve gotovo, moramo da razmišljamo o budućim mečevima. Izgubili smo koncentraciju, bio je poslednji minut, napravili smo greške, ali to je deo fudbala. Kaznili su nas, nismo srećni. Znali smo da će biti težak meč“, zaključio je Sejduba Suma.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara