(©MN Press)
(©MN Press)

Partizan ni na nebu, ni na zemlji pred Lučane: Svi čekamo bolje dane

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 14:27

„I na igrače sve apsolutno utiče i oni čitaju, vide, osećaju“, kaže trener Branko Vukašinović

Sudbina nije pomirila Partizan. Ili je možda bolje reći da je Partizan sam sebi prizvao tešku sudbinu: posle debakla u večitom derbiju (0:4), odlaska trenera Aleksandra Stanojevića, najavljenih promena u rukovodstvu kluba, čeka ga put u Lučane, gde ga čeka Mladost, koja u istoriji nije bila u boljem momentu.

Tim koji s klupe predvodi Nenad Lalatović je vezao pet pobeda i u jednom momentu imao isto broj bodova kao lider Crvena zvezda, što jasno govori u kakvoj atmosferi Lučanci dočekuju crno-bele.

Izabrane vesti

A, u Zemunelu je stanje – iščekivanja. Priznaje i vršilac dužnosti prvog trenera na utakmici protiv Mladosti Branko Vukašinović da je situacija za sve, uključujući i igrače – ni na nebu, ni na zemlji.

Sve što se dešava apsolutno utiče i na igrače. I oni sve vide, čitaju, osećaju. Čekaju, kao i svi mi ovde. Tu smo da radimo i da čekamo. Nadam se da ćemo dočekati bolje dane“, poručuje Vukašinović.

Atmosfera posle teškog poraza u večitom derbiju ne može da bude sjajna, ali život teče dalje.

„Momenat u kojem se nalazimo kao klub i kao tim nije sjajan, međutim, iz ove kože se ne može. Tu smo da probamo da se pomerimo korak napred. Nadam se da će se sutra to i desiti, iako je Mladost u trenutku koji traje već pet kola, imaju pet uzastopnih pobeda i to protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. U dobroj su formi i to koristimo kao motiv da spremimo naše igrače da budu pravi, kakvi nisu bili u poslednje vreme“.

Pitanje je samo da li su crno-beli uspeli da ostave iza sebe opor ukus nakon derbija.

„Minula sedmica je počela tromo, svi mi koji smo ostali smo mnogo razmišljali o svemu. Bili smo zabrinuti zbog svega što je iza nas. Kao i u životu, kako dani prolaze, tako su atmosfera i kvalitet treninga sve bolji. Da li su momci preboleli ili nisu, znaćemo sutra. Ono što su pokazali u poslednja dva treninga mi daje za pravo da verujem da će dati sve od sebe. Moramo zbog grba koji nosimo da opravdamo poverenje“.

Najavljuje Vukašinović da će biti promena u sastavu.

„Neće biti samo kozmetičke, čisto da bismo menjali. Neke će biti iznuđene, zbog fizičkog stanja nekih igrača, a neke zbog forme. Levi bek Jurčević neće igrati, na poluvremenu derbija je zatražio izmenu zbog povrede mišića“.

Šansu bi mogao da dobije Žoao Grimaldo, najskuplje, a nimalo iskorišćeno letnje pojačanje Partizana.

„Neminovno je da dobije šansu u narednom periodu, nadam se da će to biti i sutra. On je dobar igrač, nije se snašao u početku, ali polako pokazuje kvalitet. Dolazi novi trener, pa pauza u prvenstvu, imaće priliku da se dokaže“, istakao je Vukašinović.


tagovi

FK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara