Partizan našao levo krilo u Makabi Haifi: Haziza želja crno-belih

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 13:45

Ofanzivac koji je ostavio vrlo dobar utisak protiv Crvene zvezde na radaru kluba iz Humske

Potencijalno zimsko pojačanje na krilu Partizan je našao u redovima Makabi Haife, Zvezdinog evropskog dželata. Naime, prema saznanjima Telegrafa na listi želja kluba iz Humske u predstojećem prelaznom roku je Dolev Haziza, levo krilo izraelskog tima. Isti izvor tvrdi da su crno-beli već stupili u kontakt sa Makabijem i da je aktuelna tema visina obeštećenja za 27-godišnjeg ofanzivca.

Haziza je pokazao spremnost da se preseli u Beograd ukoliko dva kluba nađu zajednički jezik, a takav rasplet doneo bi značajnu konkurenciju na levom krilu gde je u prethodnom periodu prvi izbor bio Kvinsi Menig. Holanđanin u prethodnom periodu nije na očekivanom nivou te bi lako mogao da se otisne iz Humske u slučaju da transfer Hazize buude realizovan.

Izabrane vesti

Želja rukovodstva vicešampiona Srbije je da pojačanjem levog krila uravnoteži ofanzivnu ubojitost na oba boka imajući u vidu da su crno-beli tokom jeseni bili znatno opasniji i konketniji po strani kojom je delovao Fuseni Dijabate.

Domaća fudbalska javnost je sa kvalitetima Izraelca imala priliku da se upozna tokom dvomeča Makabija i Crvene zvezde u kojem je tim i Haife izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a Haziza je sa dve asistencije na domaćem terenu značajno doprineo uspehu svog kluba. Uprkos želji crno-belih zadatak sportskog sektora neće biti lak jer je gotovo izvesno da neće biti jedini zainteresovan za ktirog krilnog napadača.

Pre Makabija iz Haife, Haziza je igrao za Bnei Jahudu i Hapoel Ramat Gan, reprezentativac Izraela je od 2019. godine, a adut srpskog kluba između ostalog bi mogao da bude Hazizin saigrač iz nacionalnog tima Bibars Natho.


tagovi

Makabi HaifaFK PartizanDolev Haziza

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara