Filip Kljajić
Filip Kljajić

Partizan menja golmana i bekove: Debi Filipa Kljajića, šansa Rajku Brežančiću

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.11.19. | 09:17

Crno-beli protiv Inđije počinju seriju susreta sa timovima iz donjeg dela tabele

Promenjive rezultate beležio je Parni valjak pri šaltanju sa evropske na srpsku scenu. Umeo je da razočara navijače posle pobeda nad Malatijom i prolaska Moldea kiksevima u Kruševcu i sa TSC-om, znao da oduševi u Kazahstanu i saplete se protiv Voždovca, ali pamti se kako i odigrao „samo“ 2:2 sa AZ Alkmarom, pa tri dana kasnije slavio u 161. večitom derbiju ili kad je posle dobrog izdanja u susretu sa Mančester junajtedom razneo Spartak (4:0). Zato je pitanje na koji način će reagovati ekipa posle gostovanja na Old Trafordu, na otvaranju drugog dela prvenstva sa Inđijom (16,30, TV Arenasport 1).

Duel sa povratnikom u Superligu predstavlja početak ciklusa u kome će sastav Sava Miloševića, sve do zimske pauze, za rivale imati ekipe pozicionirane u drugoj polovini tabele. Samim tim očekuje ga, makar na papiru, lakši posao i po tom parametru samo maksimalan učinak dolazi u obzir. Pogotovo što je zaostatak sa liderom Crvenom zvezdom već deset bodova i svaki novi kiks značio bi produbljavanje rezultatske krize...

Izabrane vesti

Razlog da Grobari veruju u pozitivan ishod stigao je u vidu reakcije ekipe na poslednja dva meča u Humskoj. Uprkos porazima od Mančestera i Čukaričkog, crno-beli su sa po četiri gola ispratili Plave golubove i Vojvodinu i pokazali da ove sezone neguju ofanzivan fudbal. Uostalom, 19 pogodaka na sedam utakmica kod kuće čini ih najefikasnijim domaćinom u elitnom rangu sprskog fudbala. A i Inđija voli da se nadigrava.
„Ako se sećate, rekao sam i u julu da Inđija promoviše drugačiji stil od većine ekipa u ligi, formirana je tako da igra fudbal, što mi se dopada. Tad sam govorio da će mnogima praviti problem, što se potvrdilo. Imali su gosti nesreću u nekim mečevima sa sudijskim nepravdama, ali su igračkli zaslužili više bodova. Ako želimo dobar rezultat, moramo da imamo ozbiljan ulaz u igru i ozbiljan pristup. Pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo, gde fizički nećemo biti na najvišem nivou“, upozorava Savo Milošević.

Suma i Bjeličić na prvom meču u Inđiji

Trener Partizana napraviće nekoliko izmena u odnosu na gostovanje Old Trafordu. Kao i u Lučanima pre tri sedmice neće braniti Vladimir Stojković. Novost je da ga neće menjati Nemanja Stevanović, već bi među stative trebalo da stane Filip Kljajić. Njemu će to biti debi u sezoni i prva utakmica za crno-bele još od 21. aprila i gostovanja u Nišu. Očekuju se i promene u poslednjoj liniji, na bekovskim pozicijama, pošto ima nagoveštaja da je Nemanji Miletiću potreban predah zbog velike potrošnje tokom jeseni, na mesto desnog beka u tom slučaju će Slobodan Urošević, čime će se levo otvoriti prostor za Rajka Brežančića. Tavka ideja promovisana je pre mesec dana, takođe u Humskoj, protiv Voždovca, ali se nije ispostavila dobrom, pa se Milošević nada da će sad imati više uspeha.

Kad se pogledaju rezultati Inđije jasno je da domaćin ima zicer. Tim Aleksandra Janjića je u seriji od deset poraza, na četiri od šest poslednjih gostovanja nije dao ni gol, nikad u prethodna četiri okršaja nije izdržao protiv Partizana (gol razlika 2:9), pa deluje da će bodove morati da potraži na nekom drugom stadionu.
Meč je idealna prilika da vidimo gde smo u odnosu na igrače, koji učestvuju u Ligi Evrope. Na okršaj s Partizanom gledamo kao na praznik fudbala i potrudićemo se da na pravi način promovišemo klub i ekipu. Partizan je veliki klub, ima odličnu ekipu, dobru hemiju... Pred nama je utakmica koja će u isto vreme biti lepa i zahtevna. Potrudićemo se  da uradimo sve što je do nas da se što reprezentativnije pokažemo u takvom društvu“, predočio je Aleksandar Janjić.

---------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 16. KOLO

PARTIZAN – INĐIJA, 16.30 (TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Milan Ilić

Partizan: Kljajić – Urošević, Ostojić, S. Pavlović, Brežančić – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma,  Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.

Inđija: Preković – Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić – M. Janjić – Jovanović, Bjeličić, Banjac, Milosavljev – Bastajić. Trener: Aleksandar Janjić.

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota
Radnik - Mladost Lučani 0:1 (0:1)
/Šatara 39/

Rad - Spartak 2:0 (2:0)
/Trifunović 1, Kasalica 34/

Napredak - Čukarički 3:1 (0:0)
/Vukadinović 53pen, Vukadinović 64, Bjeloš 82 - Stojanović 85/

Mačva - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Matić 2/

Nedelja
14.30: (14,0) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)
14.30: (2,40) TSC (3,30) Voždovac (3,00)
16.30: (1,12) Partizan (10,0) Inđija (17,0)

Proleter NS - Radnički (odloženo)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara