Partizan Lale čisti s nulom: Tošić načeo, Asano prvencem u Superligi dokusurio Inđiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.19. | 18:26

Crno-beli pobedom nad povratnikom u elitni rang (3:0) smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom na osam koraka

Deli Partizan lekcija Lalama. Posle Spartaka i Vovodine (častio ih sa po četiri komada), u Humskoj je bez problema, i bez primljenog gola, razoružao Inđiju, potvrdivši da mu okršaji sa timovima iz severne srpske pokrajine, makar u ovom prvenstvu, i te kako prijaju. Od mogućih 18 osvojio je 16 bodova, perfekciju mu je sprečio septembarski remi sa TSC-om, međutim, za osvajača kupa bitnije je saznanje da je trijumfom nad povratnikom u Superligu smanjio zaostatak za liderom, Crvenom zvezdom, na osam koraka – 3:0.

Ima utakmica koje moraju da se „odrade“, a završna u okviru 16. kola najbolja je potvrda te teze. Ssastav Sava Miloševića rutinski, maltene peške, stigao je do slavlja, koje mu je pomutila povreda kolena Aleksandra Šćekića, početkom drugog poluvremena. 

Izabrane vesti

-------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 16. KOLO

PARTIZAN – INĐIJA 3:0 (1:0)

/Tošić 17, Šćekić 51, Asano 53 pen/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 2.500
Sudija: Milan Ilić

Partizan: Kljajić – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović (od 80. Vujačić), Brežančić – Zdjelar, Šćekić (od 59. L. Pavlović) –  Tošić, Suma,  Asano – Sadik (od 76. Ivanović). Trener: Savo Milošević.

Inđija: Preković – Dimitrijević, Rogač (od 46. B. Ilić )., Vidić, M. Ilić – M. Janjić – Jovanović, Bjeličić, Josović, Milosavljev (od 79. Rajevac) – Bastajić (od 57. Banjac). Trener: Aleksandar Janjić.

------------------------------------------------

Domaćin je vozio u drugoj brzini, svestan da je samo pitanje trenutka kad će do izražaja doći očigledna razlika u kvalitetu u odnosu na pretposlednji tim na tabeli elitnog ranga. Čak je sebi mogao da priušti nekoliko rotacija, a da ga ne koštaju kao pred prethodni odlazak na reprezentativnu pauzu kad se na Topčiderskom brdu sladio Voždovac. Da ne bude još jednog iznenađenja najviše se postarao Zoran Tošić, ključnim uticajem za sticanje prednosti koja se ispostavila kao uspeće na planinu za borbeni, ali kvalitetom, ipak, nedorasli tim Aleksandra Janjića.

Bambi je najpre u 17. minutu iskoristio dobro građenje Umara Sadika i sa pozicije odakle je nešto ranije Aleksandar Šćekić uzdmrao prečku postigao prvi gol još od 161. večitog derbija, da bi početkom drugog dela izveo koner, Strahinja Pavlović prebacio loptu na drugu statuvu, a reprezentativac Crne Gore duplirao vođstvo.

Nešto kasnije je Takuma Asano izborio jedanaesterac (kontakt sa Nikolom Dimitrijevićem sudija Milan Ilić okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu), Sejduba Suma prepustio Japancu izvođenje udarca, krilni napadač sa 11 metara postigao prvenac u Superligi i drugi gol od dolaska iz Arsenala, još od avgustovskog susreta sa Malatijom. Taman da sam sebe časti za 25. rođendan...

Emotivno i fizički iscrpljeni gostovanjem u Mančesteru, crno-beli su kontrolisali dešavanja na terenu, mogli još koji put da savladaju inače vrlo zapaženog Miloja Prekovića, pogodio je Saša Zdjelar stativu posle kornera Sume, ali su i kombinovanom odbranom (Aleksandar Lutovac desni, Rajko Brežančić levi bek, Filip Kljajić odmenio Stojkovića među stativama) uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom. Doduše, nije se Inđija na Topčiderskom brdu samo branila, pokušavala je da razvije napade, stigla da zapreti preko Vladana Milosavljeva i Mihajla Banjca, ali bolje od časnog, ukupno sedmog, poraza na isto toliko gostovanja nije mogla.  

Pogledajte fotogaleriju iz Humske...

gallery

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Radnik - Mladost Lučani 0:1 (0:1)
/Šatara 39/

Rad - Spartak 2:0 (2:0)
/Trifunović 1, Kasalica 34/

Napredak - Čukarički 3:1 (0:0)
/Vukadinović 53pen, Vukadinović 64, Bjeloš 82 - Stojanović 85/

Mačva - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Matić 2/

Nedelja

Javor - Crvena zvezda 1:1 (1:0)
/Petković 25 - Jevtović 87/

TSC - Voždovac 2:2 (1:1)
/Milićević 2, Silađi 60 - Lasickas 5, Nikolić 76pen/

Partizan – Inđija 3:0 (1:0)
/Tošić 17, Šćekić 51, Asano 53 pen/

Odloženo

Proleter NS - Radnički

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: MN Press, Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara