Partizan juri 102. evropsku pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 11:37

Crno-beli protiv Alkmara 258. put u Evropi

Duže od pola veka traje evropska misija Partizana. Crno-beli su bili pioniri Kupa šampiona, odigrali su prvu utakmicu u istoriji elitnog takmičenja, a do današnjeg dana 51. sezonu su deo međunarodne scene i skupili su 257 mečeva u kontinentalnim kupovima.

Utakmica večeras sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope biće 258. nastup Partizana u Evropi, a dosadašnji bilans je gotovo – polovičan. Crno-beli imaju 101 pobedu i tačno 100 poraza, uz 56 remija! Gol-razlika je u debelom plusu: 381 postignuti i 345 primljenih golova.

Izabrane vesti

U taj saldo uračunati su mečevi Kupa/Lige šampiona, Kupa pobednika kupova i Kupa UEFA, odnosno današnje Lige Evrope, od 1971. godine, kada UEFA računa da je zaživelo ovog takmičenje. Duele u preteči tog takmičenja, Kupu sajamskih gradova, ne priznaje.

PARTIZAN OSVAJA VIŠE OD 7,5 BODOVA U GRUPI L - KVOTA 3,50

Kada je samo Liga Evrope u pitanju, bilans Parnog valjka je u plusu. Duel u Norveškoj sa Moldeom je bio 140. za Partizan u tom takmičenju, upisao je 56 pobeda, 53 poraza i 31 nerešen meč. Gol-razlika je 201:191 za crno-bele.

Što se tiče mečeva sa holandskim timovima kroz istoriju, srpski velikan je i tu u plusu. Odigrao je Partizan šest utakmica sa Lalama, dobio četiri (dva puta Groningen, dva puta AZ Alkmar) i dva puta izgubio (dva puta od Groningena). A, oba puta kada se igralo na ispadanje, crno-beli su prošli dalje (protiv Groningena), dok su Alkmar prethodno oba puta savladali u grupi Lige Evrope.

Taj dobar trend valjalo bi nastaviti...

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara