Arijaga i Jovanović (Star Sport)
Arijaga i Jovanović (Star Sport)

Partizan je Jovanović i niko više! Šta hoće taj Arijaga i zašto se, pobogu, klizao Zubairu?

Vreme čitanja: 5min | ned. 01.09.24. | 22:59

Vojvodina se sita naigrala fudbala, ali novi kapiten je delovao kao čovek koji ni poplavi ne bi dozvolio da uđe u kuću – 0:0

Za dva i po meseca povratničkog mandata Aleksandar Stanojević nije sanirao maltene nijedan od golmile zatečenih problema, a među sijaset novih nikla su još najmanje dva. Prvi je sportska neodgovornost Ibrahima Zubairua, a druga ljudska drskost Kervina Arijage, uočljivi tokom utakmice sa Vojvodinom na zatvaranju sedmog kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Više od rezultata pamtiće se po podebljanom utisku da u Humskoj od „normalnih“ igrača u ovom trenutku postoji samo Aleksandar Jovanović. Ostali liče na grupu nezeinteresovanih prolaznika, u kome su dvojica stranca pokazala da su nedorasli timu – 0:0.

Za samo 13 minuta utakmice, Zubairu se čak triput okliznuo!? Kako, zašto? Neshvatljivo. Teško da od 22 početna aktera meča, jedino novajliji iz ubskog Jedinstva nije bila po volji podloga, pre će biti da je na unapred zalivenoj travi gubio ravnotežu jer nije obuo odgovarajuće kopačke. Jedina je sreća po domaće što njegovi padovi nisu bili fatalni po ekipu, ali je kod malobrojnih gledalaca njegova izvedba „Bambi na ledu“ izazivala smeh(otres).

Izabrane vesti

Kod Argije – srdžbu. Šta se tačno desilo na relaciji Aleksandar Jovanović – vezista iz Hondurasa možda će neko od njih dvojice objasniti, mada se čini da je novi kapiten zamerio bivšem članu Minesote na defanzivnom propustu koji je iznedrio jednu od mnogobrojnih šansi Vojvodine u prvom delu. To kako je reagovao Arijaga je za kaznu (ne brinite, neće je biti), jer sve i da je u pravu (a nije, jer umalo da zbog njega Partizan kapitulira) mora da poštuje hijerarhiju. Od subote je Aleksandar Jovanović kapiten i tu svaka polemika prestaje. A momku koji kao nešto igra – što samo znači da je bio manje loš od većine grupe od početka sezone – bolje bi bilo da nauči da se postavlja, a ne da zbog njegovih lutanja Vukan Savićević i Andrija Radulović imaju šuterski trening. Pritom, unošenje u lice golmanu – ako hoćete i Srbinu u njegovoj kući – ima daleko težu konotaciju od sportske varnice kakva bi nekad trebalo da zaiskri, jer je Arijaga pokazao da ne poštuje ni kapitena, ni igrače, ni trenere, ni navijače. Kakve su se paranormalne pojave dešavale na crno-beloj strani Topčiderskog brda ne bi nas čudilo da uskoro on postane kapiten.

Novi u liku Aleksandra Jovanovića je, inspirisan ne samo trakom, nego i konačnim ispravljanjem nepravde i mestom na završnom spisku reprezentacije, izgledao doslovce nesavladivo. Taman da su igrači u crveno-belim dresovima uzeli teniske loptice u ruke i svi zajedno se postrojili da sa peterca gađaju stekao se utisak da ni tad ne bi matirali stasitog Nišliju. Ko će to pobrojati. Pravo da vam kažemo, mrzi nas. Idite na Jutjub i gledajte. Statistika je registrovala osam intervencija samo do pauze, a pojedine platforme što uživo ocenjuju igrače izdanje u prvom poluvremenu vrednovali – desetkom. Da parafraziramo Miju Aleksića iz „Maratonaca“: Ovakvog si kapitena našao da vređaš.

Golman Partizana je bio jedini stub koji nije popustio. Nekad to ne može da se primeti u TV prenosu ili kolačenjem očiju dok na internetu pokušavate da shvatite šta se dešavalo na utakmici. Potrebno je biti na stadionu, uživo osetiti da Partizan kao tim ne postoji i da ga je blamaže spasao samo Jovanović. Neko će reći „imao je naspram sebe nedovoljno kvalitetne snajperiste“, takođe uzdrmane nedavnom eliminacijom iz Evrope, međutim, Jovanović bi se pojavio kao brana pred kojim bi se i poplava predala.

Svi ispred njega u polju bili su sramotni. Toliko očajni da nisu uradili ama baš ništa vredno pomena, sve do ulaska Bibarsa Natha i Ksandera Severine, s tim da sve što je Izraelac stvorio Holanđanin nije uspeo da pretvori u gol. Tri Severinine šanse bile su nedovoljne za kapitulaciju Dragana Rosića, čiji saigrači u polju su izgubili dah – ima i do pomenutih izmena – i nisu ni izbliza ličili na osice iz prvog dela.

Tad su doslovce imali šuterski trening. Legionari Kunja i Seri su se doslovce šetali završnom trećinom igrališta, Andrija Radulović i Vukan Savićević promašivali, Marko Veličković bio u šansi... I ko će ih sve pobrojati. Novosađani su tih 45 minuta izgledali kako odavno u Humskoj nisu. Čak ni u plej-ofu minule sezone kad su slavili 3:2 kasnim golom Njegoša Petrovića. Ovoga puta su se siti naigrali fudbala, kampovali ispred ili u kaznenom prostoru domaćeg sastava, centrirali, pucali, pritiskali...

I umesto da povedu, što bi ih, verovatno, usmerilo ka pobedi kakvu čekaju od premijere šampionata, tokom pauze će im se pred očima ukazati lik novog reprezentativca. Onog kakvog nemaju i kakav crno-beli moraju da čuvaju, jer Aleksandar Jovanović čuva njih.

PARTIZAN – VOJVODINA 0:0

Stadion: Partizana u Humskoj

Sudija: Miloš Milanović

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović 9 – Đurđević 5, Filipović 5, Mujakić 5, Jurčević 5 – Kovač 5 (od 46’ Natho 6), Arijaga 5 – Kalulu 5 (od 46’ Severina 5,5), Zahid 5 (od 88’ Šćekić -), Zubairu 5 (od 46’ Trifunović 5,5) – Đ. Jovanović 5 (od 74’ Nikolić 5).

Vojvodina (4-2-3-1): Rosić 7 – Butean 6, Korać 6,5, Crnomarković 7, Baros 7 – Poletanović 6 (od 84’ Medojević -) , Petrović 6,5, Savićević 6 – Zadi Seri 6,5 (od 90+1. L. Nikolić -), Savićević 6 (od 74’ Bamidele -), Radulović 6,5 (od 84’ Popović -) – Veličković 6.

Igrač utakmice: Aleksandar Jovanović (Partizan) 9.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO:

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

Novi Pazar - Jedinstvo Ub 3:1 (1:1)

/Ljajić 25p, 48, Mesarović 81 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd Mozzart Bet 1:3 (1:0)

/Krstić 41 - Vilijter 61, Paločević 90 pen, Stanojlović 90+9

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Ivanić 85/

TSC - Mladost 1:2 (1:2)

/Đakovac 7pen - Pejović 29pen, Ćirić 41/

Partizan - Vojvodina 0:0

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanFK VojvodinaKsander SeverinaAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara