Dijabate šutira na gol (© Star sport)
Dijabate šutira na gol (© Star sport)

Partizan i dalje spava, ali se Dijabate probudio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.02.23. | 16:26

Crno-beli rezultatski uspešni, a igrački neubedljivi po teškom terenu u Kruševcu - 1:0

Kad Fuseni Dijabate postigne gol obično legne na travu i simulira spavanje. Suprotno navici demonstriranoj na evropskim utakmicama, krilni napadač je probudio crno-bele iz zimskog sna na gostovanju Kruševcu i ukrasio prolećnu premijeru pod Bagdalom, vrednu nešto zanimljivije borbe za titulu, jer je posle slavlja nad Napretkom Partizan sad na jednocifrenom zaostaku u odnosu na Crvenu zvezdu – 1:0.

Morali su Grobari da čekaju sedam meseci da bi videli kako internacionalac iz Malija poentira u Mozzart Bet Superligi. Pojedinci su mu između redova zamerali da je, navodno, manje motivisan u „domaćici“ nego u Ligi konferencije, da bi se tokom zahtevnog gostovanja na stadionu Mladosti ispostavilo da nije mogao da odabere bolji trenutak za prvenac. Na odloženu loptu Rikarda Gomeša u 61. minutu reagovao je iz prve i – uz pomoć Dejana Kerkeza koga je okrznula u leđa – smestio loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Taman za uzdah olakšanja među pristalicama beogradskog kluba koje su se u prošlosti često nervirale u Kruševcu, čak i u uvodnom susretu nedeljnog programa 20. kola treperele, da bi se na kraju radovale.

Rezultat je za po Partizan daleko bolji od utiska u prvom zvaničnom susretu u kalendarskoj godini. Bitno mu je bilo samo da pobedi, pritisne lidera na tabeli i oživi ambicije kako može do preokreta u šampionskoj trci. Za poboljšanje igre će biti i prostora i vremena, mada suditi o tome kako je izgledao sastav Gordana Petrića po zaleđenom terenu baš i nije primereno.

Opet, niko nije mogao da pretpostavi da će se mučiti u organizaciji i stvaranju šansi. U prvom delu upravo je Fuseni Dijabate stvorio najbolju priliku za goste, ali je udarac Nemanje Jovića ukrotio golman Nikola Petrić i sve do hica nekadašnjeg člana Trabzona favorit je delovao bezopasno. Niti je bilo upotrebljivih lopti ka Rikardu, niti je po teškim uslovima mogao da se razmahne Bibars Natho, a ni treći član ofanzivnog dela tima, Nemanja Jović nije se proslavio u nekim situacijama kad je, čini se, mogao više.

Kao što se mučio u završnoj trećini terena, tako je Partizan bio u ogromnim problemima na svojoj polovini. Napredak je izašao sa ogromnim samopouzdanjem, centaršutevima bombardovao kazneni prostor, bilo je poteškoća za crno-bele da „očiste“ i najprostije situacije, klizali su se, padali, mašili fudbal... Kao da su stavili pogrešne gume: umesto zimskih, za vožnju po snegu i ledu, ostali su na letnjoj opremi i zato su bili neprepoznatljivi.

U neverici su gosti gledali kako Napredak razvija napade. Ne posebno atraktivne, ali dovoljne da Aleksandra Popovića drže budnim. Još od prvog pokušaja Marka Šarića (blokirao ga Svetozar Marković), pa po jedne kvalitetne šanse u oba poluvremena Uroša Ljubomirca, koji je mogao da sruši favorita iz povoljnih pozicija, sve do još jednog pokušaja Šarića. Sastav Dušana Đorđevića je ofanzivno ponudio više (na primer, odnos u kornerima 12:3, imao je i više udaraca u okvir gola, 4:3), Partizan posle vođstva stao iza lopte, koncentrisao se na kontre i iz jedna takve pred kraj mogao da osigura lagodniju završnicu, samo da se posle udarca Bibarsa Natha na gol-crti nije pojavio Kerkez.

I bez tog druga gola, Partizan je pobedio, jedino to se računa. Ionako je Gordan Petrić rekao da neće biti lepote u Kruševcu. Jedino što je malo ko mogao da pretpostavi da će se njegov tim ovako mučiti.

--------------------------------------------------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 20. KOLO

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

/Dijabate 61/

Kruševac

Stadion Mladosti

Sudija: Milan Mitić 7

Žuti karton: Andrade (Partizan)

Napredak: Petrić 6,5 – S. Jovanović 6, Kerkez 6,5, Đeković 6, Vukajlović 6 – Putinčanin 6,5, Stanković 6 – Ljubomirac 6,5, Bastajić 6 (od 71. Knežević -), Čečarić 5 (od 71. Rosnup -) - Šarić 5,5 (od 81. Đ. Jovanović -). Trener: Dušan Đorđević.

Partizan: Popović 6,5 – Filipović 6, Marković 7, Vujačić 6,5, Šehović 6 – Fejsa 5, Andrade 6 (od 71. Belić 6) – Dijabate 7, Natho 6, Jović 5 (od 77. Menig -) – Rikardo 5,5. Trener: Gordan Petrić.

Igrač utakmice: Fuseni Dijabate (Partizan) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

Napredak – Partizan 0:1 (0:1)

/Dijabate 61/


16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)





tagovi

Fuseni DijabateFK PartizanNapredak Kruševac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara