Partizan dovodi vezistu školovanog u Čelsiju, Juventusu i Torinu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 09:12

Denis Stojković oduševio Miloševića i Đuričića

Jedan iskusan, da pomogne u napadu. Drugi mlad, da ojača vezu. Doveo je Partizan Bojana Matića iz Vojvodine, s namerom da bude efikasniji u protivničkom kaznenom prostoru, a naredna meta osvajača Kupa Srbije je malo poznati Denis Stojković.

Reč je o momku iz „klase 2002“, trenutno pod ugovorom sa italijanskim trećelčigašem Avelinom, koji bi već ove zime trebalo da promeni sredinu. Sva je prilika da će mu naredna stanica biti baš Beograd i da bi po poravtku crno-belih sa priprema u Turskoj posao mogao da se ozvaniči, a Savo Milošević dobije metarijal koji valja obrađivati da bi zasvetlucao. Jer, na osnovu imena dosadašnjih klubova jasno je da je reč o biseru.

Izabrane vesti

Denis Stojković je fudbal učio u Juventusu, Torinu, Čelsiju, austrijskom LASK-u, pre dolaska u Avelinio bio je član ljubljanske Olimpije, te iako još nije punoletan ima u biografiji dovoljno argumenata da ga u Humskoj smatraju potencijalom na duge staze. Prema saznanjima Sportskog žurnala, ideja struke – na čiji predlog bi momak rođen 2. avgusta 2002. trebalo da dođe na Topčidersko brdo – jeste da se upari sa ispisnikom Filipom Stevanovićem, te da njih dvojica u narednom periodu čine oslonac Partizana. Makar do odlaska popularnog Fiće u inostranstvo.

Partizanovoj struci Denis Stojković se svideo još pre tri godine, kad su Savo Milošević i saradnik Milan Đuričić, tada na pozicijama direktora mlađih reprezentativnih selekcija, uočili talenat na turnuru kadeta u Zagrebu. Talentovani ofanzivni vezni, zbog dobrih tehničkih karakteristika, dobio je poziv sa Terazija da brani boje Srbije u glavnom gradu Hrvatske, a očigledno je impresionirao Miloševića i Đuričića, pa su poželeli da ga dovedu. Verovatno i upare sa Stevanovićem koji mu je na pomenutom turniru bio saigrač.

Žurnal uverava da Denis Stojković samo zbog papiroloških prepreka nije mogao da igra utakmice za prvi tim Avelina. Inače, osim srpskog poseduje i italijanski pasoš.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara