Juventus opet razmišlja o Pogbi, Nedved i Rajola razgovarali, a koliko novca može da traži Junajted?

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 17:51

Francuz će na leto ponovo biti tražena roba

Leto još nije ni blizu, ali već nam je jasno da će Pol Pogba biti među najtraženijim igračima na fudbalskoj pijaci!

Francuski vezista iza sebe ima košmarnu sezonu, isprepletanu konstantnim problemima sa skočnim zglobom, zbog čega je dosad odigrao samo 610 minuta, raspoređenih u osam utakmica. Međutim, to ne sprečava klubove da razmišljaju o tome da Pogbu angažuju na leto, a ponovo se kao glavni kandidat ističe - Juventus. 

Izabrane vesti

Međutim, šta Mančester junajted može da traži za Pogbu? Francuz će od jula ući u poslednju godinu svog ugovora, s tim što Junajted ima opciju automatskog produžetka saradnje na još godinu dana. Na pitanje da li će Pogba uopšte istrčati na teren do kraja sezone, Ole Gunar Solskjer nedavno je odgovorio da ne može da pruži garancije da će to da se dogodi. Pogbi su minuti na terenu potrebni kako bi igrao Evropsko prvenstvo na leto, ali situacija je dosta zamršena. Pogbin agent Mino Rajola često "buši" Junajted u medijima širom Evrope, što se klupskim čelnicima nimalo ne dopada, a fudbalski kritičari čak su mišljenja da Junajtedu ide bolje otkako je Francuz van protokola. 

Podsetimo, prošlog leta Junajted je za Pogbu tražio preko 200.000.000 evra i odbijao Realove ponude na 150.000.000 evropskih novčanica. Prema informacijama iz Italije, Juventus za Pogbu trenutno planira da izdvoji najviše između 40.000.000 i 50.000.000 evra, ali i ugovor Arona Remzija. Reprezentativac Velsa jednostavno nema preterano važnu ulogu kod Mauricija Sarija i uprkos tome što je odigrao 21 utakmicu, na terenu je proveo tek 906 minuta. Remzi je po startu sezone bio jako ljut na klupsku upravu, čak je bilo priče da im je rekao kako se oseća prevarenim i da je doveden pod lažnim obećanjima. Pominjalo se da bi zajedno sa Emreom Džanom mogao da ode na zimu, a na kraju je samo Nemac otišao u Dortmund, a Remzi ostao i to posle izjave generalnog direktora Stare dame Fabija Paratićija da je on jako važan šraf ekipe...

Rajola je već obavio neformalne razgovore s Juventusovim direktorom Pavelom Nedvedom oko Pogbinog povratka u Torino, a nije tajna da su Bjankoneri jako zainteresovani da Francuzu vrate stari sjaj i omoguće mu da se ponovo razigra na staroj adresi.

Pogba je u Junajted otišao baš iz Juventusa pre četiri godine za sumu od 105.000.000 evra, plus bonusi, ali često je njegova forma varirala, dok je od dolaska Solskjera više povređen, nego što je na terenu...

Ove sezone Pogba je propustio 33 utakmice u svim takmičenjima, sve zbog povrede i operacije skočnog zgloba...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara