(©Reuters)
(©Reuters)

Partizan digao sebi koeficijent za 1,5 bod

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 23:28

Crno-beli sada mogu samo da napreduju

Kada su izvučene grupe za Ligu konferencije, malo ko je davao šanse Partizanu, pogotovo što je u tim danima zaista izgledao loše, da može da dođe do evropskog proleća.

Međutim, posle tri odigrana kola crno-beli su na prvom mestu grupe i imaju odlične šanse da se domognu prolećne faze takmičenja.

Izabrane vesti

A, pobeda u Kelnu večeras je podigla Partizan i na UEFA rang listi klubova. Crno-beli su za ulazak u grupu dobili 2,5 boda, ali da bi taj bilans popravili, morali su da u ovih šest utakmica odbrane taj saldo. Tako da remiji sa Slovackim (3:3) i Nicom (1:1) nisu doneli Parnom valjku nikakav pomak na listi.

Ali, večeras je Partizan popravio sebi bilans za bod i po! I sada u sezoni 2022/23 ima četiri boda na kontu. To mu je donelo skok na 71. mesto klupske liste. I ima sjajnu situaciju da će mu svaki bod koji osvoji u najmanje tri predstojeće evropske utakmice samo donositi skokove i napredak.

Poređenja radi, Partizan je u prethodnoj sezoni, u kojoj je čak igrao dva kola prolećne faze, skupio sedam bodova. A, već sada je premašio polovinu od te sume. Bez dileme, situacija za Parni valjak izgleda sjajno, ali daleko je još kraj grupe, nema opuštanja. Štaviše, još jedna pobeda nad Kelnom, u narednom kolu u Beogradu, dovela bi crno-bele nadomak prolaska iz grupe.

S obzirom na to da će mu se na početku sledeće sezone obrisati 2,5 boda osvojena u sezoni 2018/19, Partizan polako sebi gradi zalihu za još bolju startnu poziciju za evropske kupove. A, kako je sve samo loše izgledalo tamo u julu i početkom avgusta...


tagovi

FK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara