(Star sport)
(Star sport)

Partizan bi mogao da proda i kapitena: Rajo Valjekano zove Svetu Markovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 09:48

Štoperu se ide u Španiju, crno-beli ne mogu baš mnogo da zarade

Još da ode Marković Sveta, pa da bude potpuna šteta. A takav scenario je i te kako moguć, pošto bi u završnici prelaznog roka Partizan mogao da ostane bez jedinog pristojnog defanzivca u poroznoj odbrani, koju su maletretirali i kijevski Dinamo i švajcarski Lugano.

Kakav bi to samo poraz crno-belih bio. Ionako nemaju dovoljno kvalitetan tim, a suočavaju se sa transferom kapitena, što bi dodatno oslabilo kadar Aleksandra Stanojevića.

Izabrane vesti

Marković je želja Rajo Valjekana koji mu je predstavio šansu da igra u Primeri, što se, prema pisanju Telegrafa, štoperu Parnog valjka baš svidelo. Ranije mu se nije išlo u Rusiju iako su ga klubovi iz najveće države sveta zvali, ali je Svetozar želeo snažniju ligu, izazovnije takmičenje i sad mu se to nudi kao opcija. Postoji velika mogućnost da posao bude realizovan do kraja aktuelnog prelaznog roka, čime bi Partizan ispunio želju fudbalera da nastavi karijeru van granica Srbije u oproba se u „ligama petice“.

Drugo je pitanje finansija, jer Rajo nije platežno moćan, a ni Partizan nije baš u prilici da izvoljeva. Doduše, početnu ponudu sa Valjekasa je odbio, mada prostor za dogovor postoji i deluje da će čelnici dva kluba postići dogovor u periodu kad srpskog predstavnika očekuje dvomeč sa Gentom u kvalifikacijama za Ligu konferncije. Kad se ti dueli završe, Marković bi se, bez obzira na epilog duela sa Belgijancima, otisnuo u predgrađe Madrida.

Deo novca koji bi dobio na ime obeštećenja Partizan bi morao da prosledi u Atinu, na osnovu odredbi klauzula iz ugovora sa Olimpijakosom, kad je Svetozar Marković opet zadužio crno-beli dres.

Ovde čak i nije pitanje finansija glavno, već ono što bi ostalo stručnom štabu posle eventualnog odlaska kapitena. Momci koji su trenutno u odbrani ne ulivaju poverenje.


tagovi

Rajo ValjekanotransferiLetnji prelazni rok 2024Svetozar MarkovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara