Ronaldo "peva" u Veroni

Vreme čitanja: 7min | sub. 08.02.20. | 11:33

Mnogi bi bili spremni da se opklade da će večerašnji meč Juventusa na Bentegodiju biti jedna od najtežih za fudbalere Mauricija Sarija da Verona nije odigrala već dva veoma iscrpljujuća meča u prethodnih šest dana protiv Milana i Lacija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Veoma šarenoliki i interesantan program nas čeka u Seriji A ove subote. U 15 časova se igra meč (Fjorentina - Atalanta) u  kome je ulog mesto u Ligi šampiona Dee, ali i mogućnost da se borba za četvrto mesto proširi na još nekoliko aspiranata ako bi Atalanta kiksnula na Frankiju.  U 18 časova ( Torino-Samp) debituje novi trener Granata Moreno a Samp se bori da ostane izvan “živog peska” zone ispadanja.  U 20.45 ( Verona - Juve) sudar od koga bi i skudeto mogao da se uzdrma. Amrabat se vraća u tim Ivana Jurića, ali mnogi misle da će Verona večeras biti poprilično “isceđena” posle gostovanja Milanu i Laciju i činjenicom da joj je meč sa Juveom treći u šest dana. Naravno, od egocentričnog Ronalda se očekuje da već na prvoj prilici stavi u senku Džeordžinu koja je, barem jednom, bila zvezda, a CR7 na “klupi” u dvorani Ariston u Sanremu. 

Izabrane vesti

VERONA - JUVENTUS 

Mnogi bi bili spremni da se opklade da će večerašnji meč Juventusa na Bentegodiju biti jedna od najtežih za fudbalere Mauricija Sarija da Verona nije odigrala već dva veoma iscrpljujuća meča u prethodnih šest dana protiv Milana i Lacija. Juventus nikada nije dva puta zaredom pobedio na gostovanju Veronu a trener Ivan Jurić je jedan od retkih stratega na Apeninskom poluostrvu koji može da se pohvali da je pobedio i zaustavio nekoliko puta Bjankonere vodeći timove iz tzv. srednje-niže klase. 

Verona u 2020. godini nije izgubila nijedan meč, na posledjih sedam mečeva je uknjižila tri pobede i četiri remija i nalazi se na korak od zone koja vodi u Ligu Evrope. Sve to su Jurićevi momci uspeli zarađujući, svi zajedno, manje od trećine plate koju podigne u Juventusu Kristijano Ronaldo. Svi igrači Verone, od Pacinija, jedinog koji ima platu veću od milion evra, pa do najmanje plaćenog Lovata (30 hiljada evra) koštaju vlasnika Verone Setija 9.530.00 evra, dok sam Ronaldo inkasira 31.000.000 evra od Juvea. 

Verona je Lazovića dobila gratis, jer mu je istekao ugovor sa Đenovom, Amrabat i Rahmani su plaćeni 5.500.000 evra a već su prodati za 34.000.000 evra koji će se sliti na račun Verone u junu. 

Sudeći po objašnjenju trenera Jurića zašto njegova Verona nije igrala sa klasičnim napadačem, iako su sva trojica bila na klupi pored njega, najverovatnije ćemo i večeras videti tim iz grada Romea i Julije bez Pacinija, Stepinskog ili Di Karminea. Podsetimo, u sredu veče je Jurić rekao:”Da sam igrao sa centarforom primio bih četiri gola od Lacija”. 

Za razliku od meče na Olimpiku, Verona će moći da računa na Amrabata koji se vraća na teren posle izdržane suspenzije zbog crvenog kartona protiv Milana, što znači da će Borini završiti na klupi. 

Verona 3-4-2-1: Silvestri; Rahmani, Ginter, Kumbula; Faraoni, Amrabat, Velozo, Lazović; Pesina, Zakanji, Vere. 

Mauricio Sari je bio veoma oprezan na jučerašnjoj konferenciji za novinare i nije dao veliki značaj činjenici da će Verona odigrati treći meč u šest dana (Milan i Lacio) protiv Juventusa.  Trener Juvea nije želeo da otkrije karte oko njegovog konačnog izbora za kompoziciju napadačkog trozupca. Siguran je jedino Ronaldo koji želi da nastavi svoju seriju uzastopnih utakmica u Seriji A na kojima se upisao u listu strelaca: stigao je do devet. Takođe, želi da izađe odmah iz senke svoje verenice Džeordžina u kojoj je ostao posle njenog nastupa na muzičkom festivalu u Sanremu. 

Sari je juče podvukao da je njegov idealni centarfor onaj koji odrađuje odbrambene zadatke i napada prazan prostor. Toj definiciiji mnogo više odgovoraju karakteristike Iguaina nego Dibale, ali je toskanski stručnjak ponovio da je “bogohuljenje” ostaviti Dibalu na klupi za rezerve. Ni D. Kosta nije siguran da će biti potvrđen u sastavu Bjankonera, i pored dobre igre protiv Fjorentine, jer Verona igra sa četvoricom igrača na sredini terena, plus Faraoni i Lazović na bokovima, tako da bi bilo rizično izvesti na teren Bentegodija trojni vezni red Bentankur-Pjanić- Rabio, bez podrške još jednog fudbalera. Zato Remzi ima šansu da zaigra iza Ronalda i Dibale ili Iguiana, kako bi pomogao srednjem redu Stare dame.

Juventus 4-3-1-2: Sčešni; Kvadrado, De Liht, Bonuči, Aleks Sandro; Bentankur, Pjanić, Rabio; Remzi; Dibala, Ronaldo. 

FJORENTINA - ATALANTA

Sudar Fjorentine i Atalante će biti svojevrsni generacijski sudar napadačkih trojki. Na jednoj strani, prosek godina Kjeze, Kutronea i Vlahovića jedva prelazi 21. godinu dok su Gomez, Iličić i Zapata, u proseku stariji za deset godina i prebacili su 30-u. Utakmica će biti dodatno naelektrisana i zbog varnica na poslednja dva odmeravanja snaga u prvenstvu i Kupu Italije zbog izjava Đan Pjera Gasperinija i vređanja od strane gotovo čitavog stadiona kome je bio izložen kormilar Dee na posledjem meču u nacionalnom kupu. 

Vlasnici klubova, ali i gradonačelnici dva grada, Firence i Bergama, pripadaju istoj političkoj opciji, su pokušali i pokušavaju da smire strasti. Gradonačelnici Nardela i Gori će sedeti jedan pored drugog na Frankiju demonstrirajući prijateljstvo dva grada a rukovodioci klubova su imali niz inicijativa s ciljem da smire tenzije. Podsetimo, sve je počelo od javne optužbe Gasperinija da je Kjeza simulator prošle jeseni. 

Trener Fjorentine Jakini ima samo jednu veliku nedoumicu oko tima a ona se odnosi na izbor partnera Federika Kjeze u napadu: Kutrone ili Vlahović. Prema poslednjim informacijama, italiajnski napadač je bio u blagoj prednosti nada našim centarforom. 

Fjorentina 3-5-2: Drongovski; Milenković, Pecela, Igor; Lirola, Benasi, Pulgar, Kastrovili, Dalbert; Kjeza, Kutrone. 

Atalanta i Fjorentina su u poslednje četiri godini čak pet puta remizirali na sedam odmeravanja snaga. Nijedan dvoboj nije toliko puta završen bez pobednika u Seriji A u pomenutom periodu. S druge strane, sudar na Frankiju neće biti samo obeležen najmlađim i najstarijim napadom u Seriji A, to će biti duel i najubojitijeg i najmanje efikasnog napadačkog reda. Iličić i Murijel, koji je rezerva u Atalanti, su postigli više golova zajedno nego cela Fjorentina. Budući da su obojica bivši igrači Ljubičastih i da u Seriji A poprilično biva potvrđeno pravilo da igrači protiv bivših klubova pružaju najbolje partije, jasno je da je Atalanta u prednosti, i pored poraza u Kupu Italije pre par nedelja u Firenci. 

Gasperini i njegovi momci su dodatno motivisani porazom Rome od Bolonje koji im omogućuje da pobegnu Đalorosima na tabeli i da ostanu sami na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona. S druge strane, ako bi i Atalanta kiksnula na Frankiju to bi otvorilo vrata za proširenje kandidatske liste za četvrto mesto u Seriji A i omogućilo timovima, poput Napolija, da skinu prašinu sa ambicijama da se vrate i u sledećoj sezoni u LŠ. 

Atalanta ima samo jednog važnog igrača van stroja. Reč je o De Ronu koji mora da preskoči meč zbog zbira žutih kartona. 

Atalanta 3-4-2-1: Golini; Toloi, Palomino, Đimsiti; Kastanj, Frojler, Pašalić, Gosens; Iličić, Gomez; Zapata. 

TORINO - SAMPDORIJA 

Sa velikim nestrpljenjem navijači Granata žele da vide svoj ljubimce posle promene na klupi prethodne nedelje posle tri teška poraza Torina u kojima je primio čak 15 golova. Na Olimpijskom stadionu “Veliki Torino” će biti preko 20 hiljada navijača za meč sa Sampdorijom. Novi kormilar Granata Moreno Longo je pokazao svoju ljubav prema klubu za koji navija i pristajenjem da potpiše ugovor samo do juna, odnosno do kraja sezone. 

Na ruku Longa ide i veoma pozitivna serija Torina u poslednjim godinama protiv Sampdorije. Naime Toro ne zna za poraz od Sampa na svom terenu već pet sezona, zabeležio je tri pobedei dva remija. 

Longo, zasada, neće izvršiti revolucionarne promene u timu. Protiv Sampa ćemo videti Lijanka u defanzivnoj liniji sa Icom i Enkuluom. Naš Saša Lukić bi trebalo da počne meč od prvog minuta dok su na sredini terean Rinkon i Meite u baražu za preostalo mesto. Torino i dalje ne može da računa na Bazelija i Lijanka koji bi trebalo da se oporave tokom sledeće nedelje. 

Torino 3-4-3: Sirigu; Ico, Enkulu, Lijanko; De Silvestri, Lukić, Rinkon, Ajna; Verdi, Beloti, Berenger. 

Sampdorija je u poslednja tri kola osvojila samo jedan bod i ponovo se našla u veoma nezavidnoj situaciji, na par korak od zone ispadanja. Trener Sampa je apelovao na svoje igrače da su bodovi u Torinu važni kako bi se izbegao “živi pesak” zone ispadanja. Ranijeri je malo u šali a još više u “zbilji” rekao da je Kairo mogao da sačeka meč sa Sampom da promeni trenera. “Ne ide nam na ruku što je promenjen terener Granata, sada će igrači imati reakciju ponosa i u Torinu će nas dočekati atmosfara naelektrisanog Toroa”, rekao je Ranijeri. 

Trener Sampa se uzda u svoj napadački tandem Kvaljarela-Gabijadini. Kvaljarela je čak tri puta u svojoj karijeri dolazio u Torino i nosio njegov dres, a protiv Napolija je potvrdio pravilo da protiv svojih bivših klubova često trese mreže dok Gabijadini u Torinu ima svoju omiljenu žrtvu: nijednom klubu nije toliko puta zatresao mrežu kao Granata, četiri puta. 

Sampdorija 4-3-1-2: Audero; Berežinski, Toneli, Koli, Muru; Torsbi, Ekdal, Lineti; Ramirez; Gabijadini, Kvaljarela. 

ITALIJA 1 - 23. KOLO:  

Petak

Roma - Bolonja 2:3 (1:2)
/Densvil ag22, Mhitarjan 72 - Orsolini 16, Berou 26, 51/

Subota

15.00:  (4,10) Fjorentina  (3,50)  Atalanta (1,90) 
18.00:  (2,20) Torino  (3,35)  Sampdorija (3,35) 
20.45:  (6,25) Verona  (4,00)  Juventus (1,55) 

Nedelja

12.30:  (2,70) Spal  (3,25)  Sasuolo (2,65) 
15.00:  (1,23) Napoli  (6,50)  Leće (12,00) 
15.00:  (2,80) Breša (3,25)  Udineze (2,55) 
15.00:  (2,50) Đenova  (3,30)  Kaljari (2,85) 
18.00: (4,60)  Parma  (3,60)  Lacio (1,80) 
20.45:  (2,00) Inter  (3,45)  Milan (3,80) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić
Foto:
 Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara