(©AFP)
(©AFP)

Minsko polje, nekad za protivnike - sada za Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 11:16

Santijago Bernabeu postao mesto serije neuspeha Kraljevskog kluba

Kada se vaše glavno oružje uperi direktno protiv vas, onda problemi postaju teško rešivi. Reak Madrid je protiv Mančester Sitija doživeo ono što mu se prečesto dešava u poslednje vreme, doživeo je novi poraz na Santijago Bernabeuu. Mestu, na kojem je njegova moć nekako iščezla. Realov hram fudbala je postao pravo minsko polje za igrače Real Madrida. Jučerašnji poraz od Sitija bio je niz loših rezultata Kraljevskog kluba kod kuće. Neke prethodne uspehe nadeomestili su dobri rezultati na strani. Neki su rešeni pobedama u prvim utakmicama, a u nekim nije bilo pravog rešenja.

Ove sezone Zidanov tim je dobio samo jednu od četiri utakmice na svom terenu u Ligi šampiona (Galatasaraj 6:0). U grupnoj fazi je prvo sprečena bruka protiv Briža (2:2), a potom ispuštena prednost protiv Pari Sen Žermena (2:2). Protekle večeri je sve do 78. minuta delovalo da Zidanov tim ima utakmicu "pod ključem", ali je se onda sve izvrnulo naopačke. Siti je očas posla preokrenuo situaciju na terenu i stigao do zaslužene prednosti u dvomeču osmine finala.

Izabrane vesti

(©AFP)

Nije Realova agonija u Madridu krenula od ove sezone. Pobeda nad Galatasarajem jedino je slavlje Madriđana u poslednjih šest utakmica kod kuće u elitnom takmičenju. Sve je krenulo od CSKA iz Moskve (0:3) u decembru 2018. godine, posle čega je usledio debakl od Ajaksa u osmini finala (1:4).

Problem nije prisutan samo u Evropi. Bernabeu je godinama unazad pravi pakao za Madriđane u Kupu kralja. Prvo ih je u sezoni 2016/2017. pobedom od 2:1 u revanšu eliminisala Selta u četvrfinalu. U narednoj sezoni u četvrfinalu ih je izbacio Leganes (2:1), a u prošloj sezoni Barselona je sa 3:0 u Madridu (posle 1:1 u prvom meču) prošla u finale. Niz je kompletiran ovosezonskom eliminacijom od Sosijedada u četvrtfinale.

Realu kod kuće ne ide i u derbijima sa Barselonom. Madriđani su u El Klasiku od 2008. godine do danas slavili samo u dva navrata kao domaćini, a na poslednjih pet okršaja na Bernabeuu su poraženi.

Foto: (©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara