Partizan anestezirao Rad: Ožegović i Stevanović strelci, kraj s četvoricom tinejdžera (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.08.19. | 20:47

Crno-beli rutinski do pobede od 3:0 uoči meča s Moldeom

Savo Milošević može ponovo da bude zadovoljan. Partizan je razočaravajuće epizode protiv Napretka i Malatije arhivirao u folderu “bilo, prošlo“ i prvenstveni meč sa Radom rutinski odradio napravivši tako finu uvertiru pred meč sa Moldeom u plej-ofu Lige Evrope. Ognjen Ožegović i mladi Filip Stevanović - dva puta - bili su strelci u meču koji će ostati upamćen i po debi nastupima Periše Pešukića i 19-godišnjeg Nikole Lakčevića, te činjenici da je Partizan kraj dočekao s četvoricom tinejdžera na terenu. Uprkos tome – ili možda baš zbog toga - 3:0 u petom kolu Superlige.

Partizan je protiv Rada izgledao kud i kamo bolje nego pre sedam dana u Kruševcu. Pre svega defanzivno što verovatno ima veze sa tim što su u paru igrali i Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, pa štoperski tandem Strahinja Pavlović Igor Vujačić nije imao ni izbliza toliko posla kao pre sedam dana. Ima sigurno i do toga što je Napredak mnogo brža ekipa od Rada, koji nije mogao da crno-bele “peca“ na brzu tranziciju. O tome koliko su Građevinari bili anestezirani najbolje svedoči podatak da je prvi šut ka golu Vladimira Stojkovića - ne i u okvir - upućen tek u poslednjim trenucima meča, pa je i debi Periše Pešukića na desnom beku protekao prilično mirno mada je rano za bilo kakve zaključke, jer Crnogorac nije bio pod posebnim pritiskom.

Izabrane vesti

Druga stvar koja je pravila razliku u odnosu na meč sa Napretkom bila je – Aleksandar Lutovac. Iako ga u uvodnim minutima meča nije bilo mnogo u igri upravo je bivši fudbaler Rada nekadašnjim saigračima pravio najveće probleme. Upravo je Lutovac uostalom, posle odlične paralele Vujačića, asistirao Ognjenu Ožegoviću za vođstvo crno-belih. Ožegović je pobegao Marku Nikoliću i iz prve šanse na meču postigao drugi ligaški gol u sezoni. Kad god je počeo, a dešavalo se to samo u Superligi, nešto se dešavalo oko Ožegovića.

On dakle nije sporan, a večeras je i Lutovac poručio Savu Miloševiću da može da se na njega osloni. U 37. minutu je kao na tacni servirao loptu Ožegoviću, ali je ovaj, iako potpuno neometan, sam sa 12 ili 13 metara tukao pored gola i pomilovao Građevinare.

Međutim, nikakvo milosrđe ne bi večeras pomoglo Radu da izbegne osmi uzastopni poraz u sudarima sa Partizanom. Da li zbog neočekivanog odlaska Bogdana Koraka sa mesta šefa struke ili nečeg drugog, ali Rad zaista nije predstavljao ama baš nikakvu pretnju po Partizan. Početak drugog poluvremena ništa tu nije promenio. Naprotiv, Partizan je bio još bliži protivničkom golu, Rad nije imao ideju kako da priđe cilju.

Kad su se konačno odvažili da krenu napred, sevnula je kontra Partizana završena Ožegovićevom prečkom, tek da primiri goste. A onda u 65. minutu i definitivan kraj Radovih nada da će se na Banjicu vratiti neporažen, 16-godišnji Filip Stevanović je laganim korakom prohujao pored trojice Radovih defanzivaca i potom hladnokrvno matirao Dušana Markovića da potvrdi da u nogama ima vanserijski talenat.

Do kraja meča mogla je malobrojna publika u Humskoj da uživa i u elanu mladih Lakčevića i Lazara Pavlovića, obojica su imali po nekoliko trenutaka da pokažu da umeju da pomaze loptu, a kraj meča su od tinejdžera dočekali i Strahinja Pavlović i pomenuti Stevanović. Čak četvorica dakle. Jedan od dvojice koji je i počeo, Filip Stevanović, u 89. minutu postavio je konačnih 3:0, baš posle proboja Lakčevića po desnom krilu.

Građevinari su samo čekali da sudija Miloš Đorđić udari u gong i spasi ih daljih muka. I ovaj kombinovani sastav crno-belih ipak je druga dimenzija za tim s Banjice. Za Molde će Partizanu potrebno da zapuca iz svih oružja, ali meč petog kola Superlige ulio je ekipi samopouzdanje pred okršaje sa Norvežanima. I podsetio ih koliko je bitno biti ozbiljan u defanzivi. Posebno zato što je Molde tim koji igra napadački. Tim koji voli da igra. Tu će ideju Partizan probati da im izbije iz glave.


PARTIZAN – RAD 3:0 (1:0)
/Ožegović 26, Stevanović 65, 89/

Stadion Partizana
Sudija
: Miloš Đorđić

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Lutovac (od 63. Lakčević), Suma (od 68. L. Pavlović), Stevanović – Ožegović (od 81. Sadik)
Rad (4-2-3-1): Marković - Smiljanić, Nikolić, Riznić (od 66. Kovalenko), Bašanović - Šaka (od 77. Busnić), Stjepanović - Jagodić, Kasalica, Tričković (od 69. Živković)  - Trifunović.

gallery

p>LINGLONG SUPERLIGA - 5. KOLO:

 

Petak

Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić 12pen, Nišić 27 - Petković 10/

Subota

Inđija - Radnik 2:1 (1:1)
/Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16/

Čukarički - Proleter 2:1 (1:0)
/Docić 10pen, Šapić 68 - Pejić 73/

Mladost - Radnički Niš 1:1 (1:1)
/Radivojević 17 - Mihajlović 26/

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 80 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 85/

Nedelja

Partizan - Rad 3:0 (1:0)
/Ožegović 26, Stevanović 65, 89/

Mačva - Napredak 0:1 (0:0)
/Pavićević 71/

Vojvodina – TSC 1:2 (0:0)
/Matić 72 – Lukić 49, 63/

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara