Foto: Reuters
Foto: Reuters

Partimanijak Rašford okajao grehe, ali je tinejdžer morao da spasava Junajted u nadoknadi

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.02.24. | 23:23

Mančesterski tim umalo ispustio pobedu na gostovanju Vulverhemptonu uprkos prednosti od dva gola

Javnost ga kritikuje zbog onoga što radi u privatnom životu, on priča na terenu. Punio je Markus Rašford novinske stupce prethodnih dana, obrušili su se engleski mediji na njega zbog neprofesionalizma, ali slomili ga nisu, već očigledno motivisali, jer napadač Mančester Junajted odgovorio im je novim golom, kojim je najavio pobedu na 'ludom' gostovanju Vulverhemptonu na zatvaranju 22. kola Premijer lige – 4:3 (2:0).

Pobedu koju je Junajted umalo ispustio. Malo zbog čudnih odluka Erika Ten Haga, a delom i zbog nepromišljenosti čitave ekipe, mančesterski tim je u završnici meča ispustio dva gola prednosti, ali ga je novog kiksa, trećeg uzastopnog u prvenstvu spasao Kobi Meinu, 18-godišnjak ponikao u njegovoj akademiji, postigavši evrogol u dubokoj nadoknadi, samo dva minuta pošto je Vulverhempton izjednačio.

Izabrane vesti

Momak iz Stokporta jedna je od svetlijih Junajtedovih tačaka ove sezone. Debitovao je za prvi tim još prošle takmičarske godine, ali je usled čestih Kazemirovih izostanaka maksimalno iskoristio priliku nametnuvši se u prethodnom periodu kao pouzdana opcija u veznom redu, a večeras je pokazao da i te kako ima šta da ponudi na drugoj strani terena.

Dok su navijači u neverici posmatrali kako njihov tim ispušta pobedu, a Junajted gledao u oči novom kiksu, Meinu je uzeo loptu na tridesetak metara od protivničkog gola, driblinzima izbacio iz igre dvojicu fudbalera i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca došao do prvog gola u Premijer ligi. Gola vrednog tri boda.

Mogao je Junajted i da poštedi svoje navijače ovolike drame, u dva navrata je imao dva gola prednosti, ali nije uspeo da mirno privede meč kraju. A, delovalo je da će se gostujući tim 'prošetati' Zapadnim Midlendsom pošto je Markus Rašford u uvodnoj fazi meča načeo rivala, a Rasmus Hejlund sredinom prvog poluvremena duplirao vođstvo Crvenih đavola.

Našao se Rašford u centru ostrvske pažnje krajem januara. Viđen je u noćnom klubu u Belfastu veče uoči utakmice sa Njuportom u četvrtoj rundi FA kupa, utakmice koju je propustio bolesti. I nije mu bio prvi put. U oktobru je samo nekoliko sati posle ubedljivog poraza u gradskom derbiju protiv Sitija takođe uhvaćen kako partija, te se očekivalo da ga Erik Ten Hag suspenduje makar na jednu utakmicu zbog neprofesionalnog ponašanja. Umesto toga holandski stručnjak stavio ga je u startnu postavu za meč za utakmicu sa Vukovima, ali teško da će iko moći da mu zameri zbog takve odluke, budući da je upravo Rašford golom u trećoj uzastopnoj premijerligaškoj utakmici najavio trijumf Junajteda, njegov prvi ligaški na gostovanju posle dva meseca.

Zanimljivo, Rašford je pre nešto više od godinu dana, takođe uoči gostovanja Vulverhemptonu, uspavao pred trening, pa je Ten Hag odlučio da ga sankcioniše tako što mu je dodelio status rezerviste. Tada je priliku dobio na poluvremenu, da bi pola sata kasnije jedinim golom na meču rešio pitanje pobednika. Večeras mu je za odgovor kritičarima bilo potrebno još manje vremena, svega pet minuta. Rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora načeo je Vulvse posle odložene lopte Hojlunda, koji se u 22. minutu i sam upisao u strelce. Junajted je već do pauze mogao da reši pitanje pobednika, ali su golovi u nadoknadi Hejlunda i Kazemira poništeni zbog ofsajda, a sumnjiv penal koji je Pablo Sarabija materijalizovao sredinom drugog poluvremena vratio je nadu domaćinu da može da izbegne poraz.

No, ona je kratko trajala, budući da je samo četiri minuta kasnije rezervista Skot Mektomini gostima vratio 'plus dva'. Delovalo je da Junajted krupnim koracima korača ka novoj pobedi, a onda - potop u završnici. Maks Kilman smanjio je zaostatak u 85. minutu, da bi Pedro Neto u kontri deset minuta kasnije lukavim udarcem izazvao erupciju na stadionu Molinju. Iako je Ten Hag odlučio da brani gol prednosti i meč završio sa petoricom defanzivaca, Junajted je sa devetoricom fudbalera napao korner u protivničkom šesnaestercu!? Antoni je na protivničkog polovini izgubio loptu, sevnula je kontra, a Neto surovo kaznio rivala što je kao muva bez glave pojurio na protivnički gol.

Pomislio je sigurno tada i da je doneo bod, ali ga je ubrzo na još suroviji način razuverio Meinu.

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

Notingem Forest - Arsenal 1:2 (0:0)

/Avonji 89 - Žezus 65, Saka 72/

Fulam - Everton 0:0

Luton - Brajton 4:0 (3:0)

/Adebajo 1, 42, 56, Ogbene 3/

Kristal Palas - Šefild 3:2 (2:2)

/Eze 17, 27, Olise 67 – Brereton Dijaz 1, Mekati 20/

Aston Vila - Njukasl 1:3 (0:2)

/Votkins 71 – Šar 32, 36, Moreno 52ag/

Sreda

Mančester Siti - Barnli 3:1 (2:0)

/Alvarez 16, 22, Rodri 46 - Al Dahil 90+1/

Totenhem - Brentford 3:2 (0:1)

/Udogi 48, Džonson 49, Rišarlison 56 - Mope 15, Toni 67/

Liverpul - Čelsi 4:1 (2:0)

/Žota 23, Bredli 39, Soboslaj 65, Dijaz 79 - Enkunku 71/

Četvrtak

Vest Hem - Bornmut 1:1 (0:1)

/Vord-Prouz 61p - Solanke 3/

Vulverhempton - Mančester Junajted 3:4 (0:2)

/Sarabija 71pen, Kilman 85, Neto 90+5 - Rašford 5, Hejlund 22, Mektomini 75, Meinu 90+7/



tagovi

Mančester JunajtedVulverhemptonPremijer ligaMarkus Rašford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara